Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бюджетът обрича пловдивчани да живеят в среда с ниско качество

| обновено на 01.03.21 в 15:44


“Демократична България” определи  бюджета на Пловдив за тази година като символ на управленския провал и заявиха, че няма да го подкрепят на утрешното гласуване на ОБщинския съвет.

Според тях  през 21-ва година ще бъдат изразходвани рекордните 418 милиона лева за „още от същото“ като се визират издръжката на извънредно голям брой чиновници, вместо да се заложи на дигитални услуги и реформа в общинските структури, на повече средства за велоалеи и обществен транспорт. От ДБ смятат, че се отделят милиони за поддръжка и строителство на пътна инфраструктура, но за сметка на неглижирането на културно-исторически улици и зелени зони в града ни.

Плановете на управляващите са застинали в удобно безвремие, което обрича жителите на Пловдив да продължават да живеят в среда с ниско качество, твърдят от партията и добавят, че презастрояването, замърсяването на околната среда и въздуха, липсата на добри стратегии в много от секторите на местното управление, унищожаването на зелените площи и липсата на преценка за приоритетите на града ни  са решения, които не могат да подкрепят.  

От ДБ са и против тегленето на нов заем за инфраструктура. Те предупредиха, че градът ни може да изгуби и 14 милиона лева европейско финансиране с което старите печки на твърдо гориво трябваше да бъдат подменени с нови екологични отоплителни уреди. 


Още от категорията

Само нов Изборен закон може да върне нормалността в България

"Днес започва възстановяването на нормалния парламентаризъм в България, след като дълги години той беше мачкан. Така че, днес е хубав ден за българската демокрация и парламентаризъм", коментира за Радио Пловдив политическият анализатор Осман Октай. Според него парламентарните политически сили са знаят, че работата им се наблюдава от..

обновено на 15.04.21 в 16:34

Новият парламент излетя нагоре като британския самолет Хариър

Новият парламент излетя нагоре като британския военен самолет Хариър, който излита вертикално. Нямаше заучени фрази, всички направиха заявки за приоритети, на няколко пъти се получи мнозинство всички срещу ГЕРБ. Оценката за първия ден на 45-то Народно събрание е на политолога Евгений Дайнов.  След изборите първите очаквания на..

публикувано на 15.04.21 в 16:12

ЦИК беше саботирана от част от държавните органи

"Първият ден от работата на новото Народно събрание започва със сериозни заявки",. Това каза специалистът по конституционно право доц. Наталия Киселова за направените от "Има такъв народ" и "Демократична България" предложенияза промени в Изборния кодекс. Според нея предложенията се правят още в първия ден на парламента, за да има време за обсъждането..

обновено на 15.04.21 в 16:12

Модернизират жп системи за сигнализация и телекомуникация по ОП "Транспорт"

Сигнализацията и телекомуникацията по железопътните трасета в страната са едни от най-важните фактори за сигурното и безопасното пътуване на влаковите композиции. Такива системи се изграждат по приоритетната за България железопътна линия Пловдив-Бургас.  Проектът „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по..

публикувано на 15.04.21 в 17:10

Българите в чужбина гласуваха за промяната в страната

Като много добра новина определи Стефан Манов - българин, живеещ във френския град Тулуза и член на Обществения съвет на ЦИК, вестта, че сред първите задачи на 45-то НС ще бъде "ремонт" на Изборния кодекс. "Мисля, че всички се убедихме през изминалите дни каква е ролята и значението на българските граждани зад граница в изборния процес и че..

публикувано на 15.04.21 в 15:11