Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вход свободен" - заедно на 3-ти март

| обновено на 03.03.21 в 10:28

Чеистит празник, българи!

В този така специален ден за всички ни ще изтъкнем няколко впечатляващи факта, които ни карат да се гордеем, че сме българи. 

В празничния ден ще ви среднем и с Костадин Димитров - кмет на район "Тракия". Той ще ни разкаже повече за предстоящото празнично хоро, което е част от националната инициатива „Пробуждане с хоро на 3 март“. 

Минутите след 13.00 часа сме отделили за дамите и за идващия 8-ми март. Ще ви срещнем с екскурзовода Екатерина Терзиева, а тя ще ни разкаже повече за предстоящия осмомартенски тур "Пловдивски кокони".

В празничния ден ще обърнем внимание и на дестинациите, на които можем да усетим българския дух най-силно. 

Започваме след новините в 12. 


Още от категорията

"Вход свободен" за възпитание без крясъци и наказания

Днес ще говорим за това как детето да ни чува, без да крещим и без да го наказваме. Това е темата и на един безплатен уебинар, който предстои на 25-ти април. Ще ви срещнем с Екатерина Велева – консултант на родители с деца от 2 до 7 годишна възраст. Тя ще ни даде отговори на много въпроси, сред които са: "Защо детето не ни чува, когато крещим? и Защо..

обновено на 22.04.21 в 09:26

"Точно днес" за земното и други притегляния

На 22 април говорим за Деня на земята с отношението, което заслужава по време на пандемия. Обществото все още се пита как ще преборим вируса, така че да не вредим.  Разговор за инициативите на община Родопи в село Марково с кмета Десислава Терзиева . Тя ще разкаже и за предстоящите празници за стогодишния юбилей на Основно училище "Св. Св. Кирил и..

публикувано на 21.04.21 в 15:24

Под пара „Ден след ден“

ГЕРБ най- вероятно ще върне мандата за съставяне на правителство, след като получи откази за преговори от Демократична България и Има такъв народ. Едва ли, обаче, парата ще бъде изпусната. Напротив! Всички ще чакаме решенията на Има такъв народ, ще четем между редовете кратките им изявления, включително с паузите и многоточията в тях. В..

публикувано на 21.04.21 в 14:32

"Добро утро, Ден!" с доц. Димо Чешмеджиев

Историк, специалист по средновековна история, доцент в ПУ „Паисий Хлендарски“ по теория и история на културата и професор в Кирило- Методиевския център на БАН, където изследва проблемите на средновековната църква и култура. Тази седмица Димо Чешмеджиев ни прие в своя ден и  разговорът с него кръстосва от българския манталитет до вицовете за..

обновено на 21.04.21 в 13:56

"Вход Свободен" – за по-екологичен Пловдив

В седмицата, в която отбелязваме Световният ден на Земята, се случват множество акции, инициативи, чиято цел е да почистват замърсени площи, да създават нови зелени, или да подпомагат такива, които са в занемарен вид. Но, по-далечната перспектива на тези инициативи е да обърнат сериозно внимание на обществото към екологичните проблеми. Да възпитат..

обновено на 21.04.21 в 10:07