Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вход Свободен" – с цвете в ръката

| обновено на 04.03.21 в 09:56

Прекрасната инициатива в помощ на двойките с репродуктивни проблеми – „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, ще се случи за първи път в Пловдив! „Основната мотивация на организацията ни за провеждането на инициативата е проблема, пред който са изправени толкова много хора, а целите, които си поставяме са две: да информираме по-голям процент от обществото за него и да помогнем на повече семейства да се докоснат до своята мечта!“ – така представят проекта си организаторите, а повече подробности ще научим от разговора с Анна Атанасова – президент на Ротаракт клуб Пловдив.

Една авторска пиеса, съчетаваща българска фолклорна музика и бийтбокс, спечели международно признание в конкурса "GOLDEN KEYS" 2021 към UNESCO, с  присъдена "Златната диплома" в категорията инструментална музика.

Разговаряме с Калоян Куманов – акордеонист и композитор, и с Галин Ненов, далеч по-известен като Killa Bee.

Започваме след новините в 12.

Още от категорията

"Точно днес" за земното и други притегляния

На 22 април говорим за Деня на земята с отношението, което заслужава по време на пандемия. Обществото все още се пита как ще преборим вируса,така че да не вредим.  Разговор за инициативите на община Родопи в село Марково с кмета Десислава Терзиева . Тя ще разкаже и за предстоящите празници за стогодишния юбилей на Основно училище "Св. Св. Кирил и..

публикувано на 21.04.21 в 15:24

Под пара „Ден след ден“

ГЕРБ най- вероятно ще върне мандата за съставяне на правителство, след като получи откази за преговори от Демократична България и Има такъв народ. Едва ли, обаче, парата ще бъде изпусната. Напротив! Всички ще чакаме решенията на Има такъв народ, ще четем между редовете кратките им изявления, включително с паузите и многоточията в тях. В..

публикувано на 21.04.21 в 14:32

"Добро утро, Ден!" с доц. Димо Чешмеджиев

Историк, специалист по средновековна история, доцент в ПУ „Паисий Хлендарски“ по теория и история на културата и професор в Кирило- Методиевския център на БАН, където изследва проблемите на средновековната църква и култура. Тази седмица Димо Чешмеджиев ни прие в своя ден и  разговорът с него кръстосва от българския манталитет до вицовете за..

обновено на 21.04.21 в 13:56

"Вход Свободен" – за по-екологичен Пловдив

В седмицата, в която отбелязваме Световният ден на Земята, се случват множество акции, инициативи, чиято цел е да почистват замърсени площи, да създават нови зелени, или да подпомагат такива, които са в занемарен вид. Но, по-далечната перспектива на тези инициативи е да обърнат сериозно внимание на обществото към екологичните проблеми. Да възпитат..

обновено на 21.04.21 в 10:07

От малките крачки - до политиките - "Точно днес"

Часовникът започна да скъсява времето на следизборния вакуум. Президентът връчи първия проучвателен мандат за съставяне на Кабинет на ГЕРБ-СДС.  И независимо, че номинираният  за премиер Даниел Митов се ангажира съставът на Правителството да стане ясен в следващите дни, ранен и опериран, премиерът в оставка обяви от болницата имената на..

публикувано на 20.04.21 в 17:09