Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" за още цвят през март

Цветните бюлетини отдавна отпаднаха от изборите. Останаха номерата, които партиите получават и се считат длъжни да харесват. След месец ще гласуваме за нови депутати, този път в условия на пандемия и с надежда за активност. За новопоявилите се партии, за старите водачи, утъпканите коловози и търсените посоки. Разговор по темата с проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Минути след 6.30 часа ще чуем посланието на Манол Пейков, който избира да участва в листата на ДБ, за да докаже, че за култура има място и време в политиката, въпреки че според него темата е подценена и оставена без дебат.

Разговор за организацията на вота, машините, ваксините за членовете на СИК, картината ще е от Пазарджик, представя актуалното председателят на 13 РИК Антони Върбев.

За здравето с посока превенция и нови методи за лечение:

Мултидисциплинарен център за диагностика и лечение на заболявания на гърдата – BreastUnit открива УМБАЛ „Св. Георги”. Центърът е първият в Пловдив и четвърти в страната – останалите три са в София. Ще разкаже в 7.45ч. доц. д-р Ваня Узунова, ръководител на новото звено, където се правят прегледите от понеделник до четвъртък.

Към хранително-вкусовата индустрия през погледа на науката по време на пандемия от Ковид-19, разговор със заместник-ректора на Университета по хранителни технологии в Пловдив доц. Галин Иванов. Той говори за най-новите им проекти с европейско и национлно съфинансиране.

Зона култура е за изложбата "Дами канят", която се открива в галерия "Пловдив" - за традиция и промяната, разговор със Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници.

"Добро утро, ден!" е с агробизнесмена Красимир Кумчев, чиято гледна точка за вота, е с мисъл за обещанията, които ще чуваме.

Слушайте програма "Точно днес" от 6.00 до 9.30 часа на 4 март!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 5 август

На 5 август в програма „Точно днес“ минаваме през политиката и мръсния въздух, за да стигнем до развитието на българистиката в чужбина. Политическите консултации приключиха, а с тях се сложи край и на надеждите за съставянето на редовно правителство в рамките на 50-то Народно събрание. След отказа на ГЕРБ-СДС да..

публикувано на 04.08.24 в 17:00

В клуба говорим за олимпиадата и творците

  В днешното издание на „Клуб неделя“ ще се опитаме да отворим завесата и да погледнем от другата страна на олимпиадата. Какво крият Парижките потайности очакваме да научим от колегите Антони Йорданов от БНР и Димитър Вельов от БТА – специалните пратеници във Франция на двете национални медии. Темата ще допълним и със специален гост в студиото..

публикувано на 04.08.24 в 14:44

Неделно с „Шейкър“

"Неделята е виновна за всичко, ако не беше неделята, нямаше да има и понеделник" Габриел Гарсия Маркес Тази неделя, с Елена Шахънска, сме заедно в поредния епизод на съвместната ни рубрика и говорим за това как да отпуснем душата, когато нещо ни тревожи. С Мира Мохсен ще ви кажем повече за първото издание на детския фестивал за..

обновено на 03.08.24 в 16:28

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 03.08.24 в 01:35

"Вход свободен" в разгара на лятото

За местните и гостите под тепетата лятото е обичайно изпитание откакто обитават  този любим сезонен котлон, наречен Пловдив. Хем нажежено, хем душно, а понякога, като днес и опушено. Затова  градът през този период обикновено се опразва наполовина и населението ударно се изнася по- далече от жегата по планини и морета. Някои като нас самоотвержено..

публикувано на 02.08.24 в 10:05