Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" за още цвят през март

Цветните бюлетини отдавна отпаднаха от изборите. Останаха номерата, които партиите получават и се считат длъжни да харесват. След месец ще гласуваме за нови депутати, този път в условия на пандемия и с надежда за активност. За новопоявилите се партии, за старите водачи, утъпканите коловози и търсените посоки. Разговор по темата с проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Минути след 6.30 часа ще чуем посланието на Манол Пейков, който избира да участва в листата на ДБ, за да докаже, че за култура има място и време в политиката, въпреки че според него темата е подценена и оставена без дебат.

Разговор за организацията на вота, машините, ваксините за членовете на СИК, картината ще е от Пазарджик, представя актуалното председателят на 13 РИК Антони Върбев.

За здравето с посока превенция и нови методи за лечение:

Мултидисциплинарен център за диагностика и лечение на заболявания на гърдата – BreastUnit открива УМБАЛ „Св. Георги”. Центърът е първият в Пловдив и четвърти в страната – останалите три са в София. Ще разкаже в 7.45ч. доц. д-р Ваня Узунова, ръководител на новото звено, където се правят прегледите от понеделник до четвъртък.

Към хранително-вкусовата индустрия през погледа на науката по време на пандемия от Ковид-19, разговор със заместник-ректора на Университета по хранителни технологии в Пловдив доц. Галин Иванов. Той говори за най-новите им проекти с европейско и национлно съфинансиране.

Зона култура е за изложбата "Дами канят", която се открива в галерия "Пловдив" - за традиция и промяната, разговор със Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници.

"Добро утро, ден!" е с агробизнесмена Красимир Кумчев, чиято гледна точка за вота, е с мисъл за обещанията, които ще чуваме.

Слушайте програма "Точно днес" от 6.00 до 9.30 часа на 4 март!

Още от категорията

"Точно днес" за новите посоки

Петък, 16 април с Радио Пловдив и темите в програмата от 6.00 до 9.30 часа: Новият парламент бе открит с пререкания и обещанието за пълна ревизия на дългото управление на ГЕРБ, което уморявало по думите на ораторите.  Говорим за новия парламентарен сезон - дали скъсен или устойчив, за възможен кабинет на трите партии от протестите, както и за заявените..

публикувано на 15.04.21 в 15:28

Усмивки и радост "Ден след ден"

В името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководият от интересите на народа. Тази клетва положиха днес народните избраници в 45-тия парламент. "Народът ни изпрати тук за промяна", заяви Мика Зайкова, която откри първото пленарно заседание като най – възрастния..

публикувано на 15.04.21 в 15:00

Антон Баев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и писател Антон Баев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е главен редактор и собственик на сайта Plovdiv-online, а също и председател на Дружеството на пловдивските писатели. В началото на годината Антон Баев издаде първия български роман за карантината - „Спас Господов в страната на амазонките“. Казва, че всеки ден..

обновено на 15.04.21 в 13:55

"Вход Свободен" – време за всичко

  "Мисли-Обичай-Действай" е формулата, която ще ни доведе до по-добрър живот в обичния Пловдив! В това вярват организаторите на поредното почистване на брега и коритото на река Марица. За инициативата разговаряме с йога учителя Лана Петкова, която стои в основата на тази идея.  „Дипломация през сърцата на два народа“ е името на изложбата по..

обновено на 15.04.21 в 09:35

Заедно и в различията си - "Точно днес"

След  броени часове 45-ят Парламент на България ще бъде факт. Тържествено народните избраници ще влязат в паметната сграда на площад „Народно събрание“ – пропита от история и дух, на  фасадата на която пише „Съединението прави  силата“. Ще се закълнат, че във всичките си действия ще се ръководят от Конституцията, законите  и от интересите на народа...

публикувано на 14.04.21 в 18:21