Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Красимир Кумчев в "Добро утро, ден!"

| обновено на 06.03.21 в 07:14

„Добро утро, ден!“ през тази седмица има гост, който е всепризнат специалист в областта на земеделието. Инженерът - агроном Красимир Кумчев преди 30 години стопанисва най-голямата ябълкова градина в света, днес далеч по-скромно признава, че синовете му се грижат за стопанството, а той се занимава и с културни проекти. 

Агробизнесменът има интересна идея за Пловдив. Той иска да остави след себе си проекта „Фонтанът с ябълката“- който да е символ на плодородието на тракийското поле. Проектът на Кумчев, осъществяван със съдействието на скулптура Цвятко Сиромашки,  беше внесен за одобрение в община Пловдив през февруари. Тук е и петицията, в която се настоява за поставяне на символа на ул. "К. Иречек" до Джумая джамия. https://bit.ly/2PxSCiV

Кумчев е човек с много идеи, зад които стои любовта към земята на Тракия. В интервюто го питаме за българската гордост, за битките му за родното производство на земеделска продукция. Той разказа за Рим и Барселона, както и за водопадите Игуасу в Латинска Америка, ще чуем и признанието, че България е най-доброто място за него

Живка Танчева ни среща с известния пловдивчанин, който често e търсен за съвети в земеделската политика от държавните мъже.
Още от категорията

Намираме се в тежък корпоративен сблъсък

„ Приоритет в новото Народно събрание получиха промените в изборните правила. Това говори, че партиите се готвят за избори, а не да управляват “ – заяви в интервю за Радио Пловдив п олитологът Антоний Гълъбов . „ Или да бъде създаден кабинет на малцинството с подкрепа за определена програма, или да се върви към бързи предсрочни избори...

публикувано на 22.04.21 в 16:57

Без стабилно управление туристическият сезон е обречен

"Останахме безкрайно изненадани, че в Националния план за възстановяване туристическият сектор почти не е засегнат", каза Еню Енев, който е заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.Той припомни, че браншът дава близо 12 на сто от БВП на България. От бранша са правили многократни опити да организират кръгла маса и..

обновено на 22.04.21 в 16:23
Бившата болница на лейди Странгфорд в Радилово, където се помещава посветената й експозиция.

Лейди Странгфорд в паметта на село Радилово

Лейди Емили Ан Смит, виконтеса Странгфорд, по известна, като Лейди Странгфорд далеч не е само име на улица в Пловдив и София, лице на паметна плоча или паметник, а е била истински човек, който е дишал, работил и живеел, както се казва, в името на някаква кауза.  По моминско име е Бофорт, дъщеря на британския морски адмирал сър Френсис Бофорт,..

обновено на 22.04.21 в 15:50

Излизането от третата вълна на COVID-19 ще трае още месец - два

За радост излизаме от третата вълна на Ковид-19, като  ще излизаме от нея още месец – два, каза пред Радио Пловдив проф. Ива Христова - заместник - директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Тя уточни, че все още новите случаи на денонощие са много - около 2000, както и броят на починалите, които минават 100.  Откритият..

обновено на 22.04.21 в 15:11

Екатерина Велева ни учи на възпитание без наказания

Днес ви срещаме с Екатерина Велева – консултант на родители с деца от 2 до 7 годишна възраст. Тя е организатор и на уебинар на тема „Как детето да ни чува, без да крещим и без да го наказваме?“, който предстои в неделя, на 25-ти април от 15.00ч.  Защо детето не ни чува, когато крещим и защо наказанията не помагат? Това са само част от нещата, на..

публикувано на 22.04.21 в 14:37