Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предстартово в "Ден след ден" на 4 март

Снимка: pixabay

Месец преди парламентарните избори и часове преди старта на предизборната кампания, в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив говорим за:

Готовността на РИК – Смолян да организира и проведе вота на 4 април. С председателя на комисията Златко Карамучев ще коментираме и колко от членовете на СИК имат готовност да се ваксинират;

Говорим и с 2-ма кандидати за депутати от 16 МИР Пловдив–град – това са Вежди Рашидов, номиниран от ГЕРБ, и водачът на листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ адвокат Николай Хаджигенов.

Ще чуем анализа на социолога Андрей Райчев каква предизборна кампания се очаква у нас по време на пандемия.

Ще ви разкажем и за какво ще похарчат 3,7 млн. лв. общините Панагюрище и Велинград в разговори с кметовете Никола Белишки и д-р Костадин Коев. Средствата за обекти в 2-те общини бяха гласувани днес от правителството.

Бъдете с нас до 17 ч. Ще бъде интересно!


Още от категорията

"Точно днес" за земното и други притегляния

На 22 април говорим за Деня на земята с отношението, което заслужава по време на пандемия. Обществото все още се пита как ще преборим вируса,така че да не вредим.  Разговор за инициативите на община Родопи в село Марково с кмета Десислава Терзиева . Тя ще разкаже и за предстоящите празници за стогодишния юбилей на Основно училище "Св. Св. Кирил и..

публикувано на 21.04.21 в 15:24

Под пара „Ден след ден“

ГЕРБ най- вероятно ще върне мандата за съставяне на правителство, след като получи откази за преговори от Демократична България и Има такъв народ. Едва ли, обаче, парата ще бъде изпусната. Напротив! Всички ще чакаме решенията на Има такъв народ, ще четем между редовете кратките им изявления, включително с паузите и многоточията в тях. В..

публикувано на 21.04.21 в 14:32

"Добро утро, Ден!" с доц. Димо Чешмеджиев

Историк, специалист по средновековна история, доцент в ПУ „Паисий Хлендарски“ по теория и история на културата и професор в Кирило- Методиевския център на БАН, където изследва проблемите на средновековната църква и култура. Тази седмица Димо Чешмеджиев ни прие в своя ден и  разговорът с него кръстосва от българския манталитет до вицовете за..

обновено на 21.04.21 в 13:56

"Вход Свободен" – за по-екологичен Пловдив

В седмицата, в която отбелязваме Световният ден на Земята, се случват множество акции, инициативи, чиято цел е да почистват замърсени площи, да създават нови зелени, или да подпомагат такива, които са в занемарен вид. Но, по-далечната перспектива на тези инициативи е да обърнат сериозно внимание на обществото към екологичните проблеми. Да възпитат..

обновено на 21.04.21 в 10:07

От малките крачки - до политиките - "Точно днес"

Часовникът започна да скъсява времето на следизборния вакуум. Президентът връчи първия проучвателен мандат за съставяне на Кабинет на ГЕРБ-СДС.  И независимо, че номинираният  за премиер Даниел Митов се ангажира съставът на Правителството да стане ясен в следващите дни, ранен и опериран, премиерът в оставка обяви от болницата имената на..

публикувано на 20.04.21 в 17:09