Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За изборната суматоха „Точно днес“

От днес започва регламентирано предизборната кампания, която понякога  преминава и като суматоха.  Маските паднаха, но само  в първия рунд, след като видяхме партийните листи и водачите им.  Вече знаем кой кой е и с кого е. Засега. Поне до изборните резултати.

Коментар на политолога Димитър Аврамов за заявките на партиите и водачите им в изборите, за очакваните и неочаквани изненади и  останаха ли  нерешени въпроси в изборната кампания.

В проекта „Рестартирай Европа“  темата на Антония Попова е за безопасността на ваксините срещу  Ковид 19.

Занятчийско училище за деца отваря врати в Стария град. В него  деца ще се обучават от майстори на 20 занаята. Репортаж на Стоян Терзиев.

В Балабановата къща в Стария град се открива изложба от портрети на забележителни жени в чешката и словашката история. С директора на Чешкия център у нас Дагмар Остранска разговаря Екатерина Костова.

За премиерата на  операта "Моцарт и Салиери"  по едноименната драма на Пушкин разказва режисьора на постановката на Пловдивската опера Елена Стоянова.

В „Добро утро, ден!“ завършва гостуването на агробизнесмена Красимир Кумчев.  

„Точно днес“. Петък 5 март. От 6 до 9.30


Още от категорията

"Точно днес" за земното и други притегляния

На 22 април говорим за Деня на земята с отношението, което заслужава по време на пандемия. Обществото все още се пита как ще преборим вируса,така че да не вредим.  Разговор за инициативите на община Родопи в село Марково с кмета Десислава Терзиева . Тя ще разкаже и за предстоящите празници за стогодишния юбилей на Основно училище "Св. Св. Кирил и..

публикувано на 21.04.21 в 15:24

Под пара „Ден след ден“

ГЕРБ най- вероятно ще върне мандата за съставяне на правителство, след като получи откази за преговори от Демократична България и Има такъв народ. Едва ли, обаче, парата ще бъде изпусната. Напротив! Всички ще чакаме решенията на Има такъв народ, ще четем между редовете кратките им изявления, включително с паузите и многоточията в тях. В..

публикувано на 21.04.21 в 14:32

"Добро утро, Ден!" с доц. Димо Чешмеджиев

Историк, специалист по средновековна история, доцент в ПУ „Паисий Хлендарски“ по теория и история на културата и професор в Кирило- Методиевския център на БАН, където изследва проблемите на средновековната църква и култура. Тази седмица Димо Чешмеджиев ни прие в своя ден и  разговорът с него кръстосва от българския манталитет до вицовете за..

обновено на 21.04.21 в 13:56

"Вход Свободен" – за по-екологичен Пловдив

В седмицата, в която отбелязваме Световният ден на Земята, се случват множество акции, инициативи, чиято цел е да почистват замърсени площи, да създават нови зелени, или да подпомагат такива, които са в занемарен вид. Но, по-далечната перспектива на тези инициативи е да обърнат сериозно внимание на обществото към екологичните проблеми. Да възпитат..

обновено на 21.04.21 в 10:07

От малките крачки - до политиките - "Точно днес"

Часовникът започна да скъсява времето на следизборния вакуум. Президентът връчи първия проучвателен мандат за съставяне на Кабинет на ГЕРБ-СДС.  И независимо, че номинираният  за премиер Даниел Митов се ангажира съставът на Правителството да стане ясен в следващите дни, ранен и опериран, премиерът в оставка обяви от болницата имената на..

публикувано на 20.04.21 в 17:09