Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" за сигналите на март и след това

| обновено на 07.03.21 в 15:29

Понеделник, 8 март и темите програмата на Радио Пловдив в часовете от 6.00 до 9.30.

Разговор с новия кмет на Баните, ще включим Павлин Белчев или Ферад Емин, които са на балотаж на кметските избори в смолянската община.

Интервю с проф. д-р Петър Петров директор на МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив, определена да работи като Ковид болница ще има още 60 легла за лечение на инфекциозното заболяване. За спирането на плановия прием и за пътеките от НЗОК говорим с д-р Петров.

Очаквайте в 8.45 часа, точно една година след първия случай на Ковид-19 в България, още от важните въпроси за падемията, ваксините и стадния имунитет, новите реалности и областите в червено за третата вълна, разговор с епидемиолога д-р Христиана Бацелова от МУ-Пловдив.

Говорим за икономиката в криза от пандемията, еврото в България от 2024 г. и цените, като прогнозата е на икономиста Агоп Каспарян от институт "Рего".

В зона "Култура" представяме творческата среща Little ladies, посветена на Деня на жената, 8-ми март - с две очарователни момичета, художничката Венета Павлова на 15 години и Аглея Канева от НУМТИ - Пловдив. Тази вечер се открива изложбата с картините на Вени, и ще звучат джаз песни в изпълнение на Аглея, в арт галерия AK glass of wine-Пловдив.

 "Добро утро, ден!" е с журналистката Веселина Божилова, интервю на Паолина Комсалова ще слушаме в седмичните ни срещи до петък.

Още от категорията

"Точно днес" за дух и здраве

"Точно днес" във вторник по темите от седмицата: ваксини в пандемия, политика в криза, култура в Пловдив.  На 11 май отбелязваме 170 години от първото честване в Пловдив на великото дело на Светите братя Кирил и Методий. За проявите в Стария град ще разкажем с Донка Налбантова , ръководител на отдел "Културна политика" на общинския институт. Нашите..

публикувано на 10.05.21 в 15:27

Духът и парите "Ден след ден"

Пловдивската общинска болница "Свети Мина" се нуждае от близо 400 000 лева, с които да бъде извършен спешен ремонт. Аргументите на ръководството са, че старата сграда има нужда от  значителна рехабилитация. Като спешни са посочени ремонт на водопроводната инсталация и покрива. Лечебното заведение получи финансова подкрепа покрай ковид кризата, включително..

публикувано на 10.05.21 в 14:46

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

публикувано на 10.05.21 в 14:04

За химията на живота във "Вход свободен"

За химията и нейното развитие, за различните й приложения в нашия живот, за вълнението от това, да я избереш за свой професионален път - ще поговорим с Екатерина Георгиева, студентка в ПУ "Паисий Хилендарски", супециалност химия. Повод за срещата с Екатерина е отбелязването на професионалният празник на химиците, който де отбелязва на днешния 10 май, от..

обновено на 10.05.21 в 10:43

Политически и културни измерения „Точно днес“

45-то Народно събрание приключва своето съществуване тази седмица. 11 юли е датата на предсрочния парламентарен вот. Какви са сценариите пред България? Журналистът Петко Георгиев ще бъде наш събеседник по темата. Никола Николов ще представи оценките на пловдивчани за работата на най-кратко просъществувалия парламент. Ще..

публикувано на 09.05.21 в 16:00