Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват работа мобилните екипи за имунизация срещу COVID-19

| обновено на 11.03.21 в 06:25
Снимка: РЗИ Пловдив

Очаква се от днес да започнат работа мобилните екипи за имунизация срещу COVID-19. Те ще обслужват пациенти от Пловдив и областта, след като бъдат осигурени ваксини от РЗИ-Пловдив. В момента двата екипа изчакват доставката на необходимите количества. 

Едната мобилна група ще обслужва възрастните или трудноподвижни пловдивчани. Втората ще поема региона, където има отдалечени населени места и жителите им изпитват затруднения да стигнат до имунизационни кабинети. 

По молба на община Карлово единият екип ще замине в района на Подбалкана, където в малките населени места няма лични лекари. 

Началникът на общинското здравеопазване в Пловдив д-р Калин Калинов уточни, че служители на големите общински, държавни и частни предприятия, също ще бъдат ваксинирани на място. Към момента е налична само ваксината на „Астра Зенека", като се очакват и дози „Пфайзер". 

От днес стартира имунизацията на хората, които са се регистрирали в новата електронна система. Ваксини срещу ковид 19 ще се поставят в 19 имунизационни центъра в Пловдив и областта. Първият записан час е в 8, а последният в 15.40 ч.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен, съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив.  В операцията се..

публикувано на 20.07.24 в 22:20

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43