Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градският транспорт в Пловдив плавно се връща към нормално разписание

От понеделник по 29-те градски линии ще се движат 227 автобуса, вместо досегашните 194

От понеделник девет от автобусните линии на градския транспорт в Пловдив възстановяват редовното си маршрутно разписание отпреди въвеждането на строгите мерки срещу разпространението на COVID-19. Увеличава се броят на колите и по останалите градски линии. 

Това бе решено на работна среща в общината между заместник-кмета по транспорта Тодор Чонов, директора на Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" Пламен Вълков и ръководителите на фирмите превозвачи.

От края на ноември миналата година броят на автобусите по 29-те линии в Пловдив беше съкратен средно с около 20 на сто заради мерките срещу коронавируса и намалелия брой пътници. 

От 15-ти март, понеделник, автобусите по линиите № 6, 11, 12, 16, 18, 24, 27, 37 и 116 ще се движат по утвърдената общинска транспортна схема, а по линия № 66 ще бъде пуснат един автобус повече от предвиденото по договор. 

Увеличава се броят на колите и по останалите линии. Повече коли вече са пуснати по линии № 1 и 22, предстои това да стане и  по линии № 17, 21 и 66.

От понеделник по градските линии в Пловдив ще се движат 227 автобуса, а по време на извънредната ситуация те са били 194. Община Пловдив има готовност да възстанови редовният график на всички линии, увери заместник-кметът по транспорта Тодор Чонов. 

Превозвачите да изпълняват точно вечерните курсове, защото от „Организация и контрол по транспорта“ подготвят санкции за неспазване на договорните отношения, предупреди директорът на общинското предприятие Пламен Вълков. Коментарът му е по повод получени сигнали от граждани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещи огнища и очакваните високи температури обаче на място остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са били разположени няколко екипа на пожарната,..

обновено на 15.07.24 в 08:43

Пловдив събира на форум учители в чужбина

Пловдив е домакин на двудневен семинар за учители от българските училища в чужбина. Днес и утре в къща музей „Христо Г. Данов“, Стария град ще се проведе семинар на темата „Учителят зад граница между „Възрожденските“ предизвикателства и методическите решения“. Форумът се организира от екипа на Пловдивския университет „Паисий..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Министър Запрянов ще открие новата полоса в Граф Игнатиево

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще открие официално новата полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево. Той ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев. В рамките на церемонията ще се извърши пребазиране на самолети МиГ-29 от летище Пловдив, с което се подновява..

публикувано на 15.07.24 в 08:27

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24