Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" за дължимото и за красивото

| обновено на 15.03.21 в 17:00

НАП оповести, че от 16 март данъчните декларации ще са налични и попълнени. Важно е всеки да прояви активност за доходите си през миналата година и да отчете дължимото като суми. Защо данъчните търсят данъци от физическите лица, които са в онлайн търговията, и как ще се доказва това, ще разказва Мария Лалева, директор на дирекция "Обслужване" в ТД на НАП Пловдив.

Специално минути и за красивото в творбите на младите художници и дизайнери от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. За годишната им изложба в галерия "Ромфея" ще разкажат директорът Николай Томов и главният учител Станила Воденичарова. 

Стоян Терзиев разговаря с Константин Костадинов, директор на Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване в Пловдив за дуалните паралелки, които са вече 11, и как се справят с обучението в условията на пандемия от Ковид-19.

За третата вълна и новата клиника на заболяването, за лечението с плазма, и антителата, като защита и спокойствие, ваксините и отговорите, които чакаме от ЕАЛ. Говорим с д-р Чавдар Ботев, специалист по трансфузионна хематология, един от учредителите на Сдружението за лечение с реконвалесцентна плазма. 

"Рестартирай Европа - по-силна за теб" -  репортаж на Димитър Владимиров по темата: "Пловдивските музеи и галерии от пандемичния локдаун до залите с/без публика."

Антония Попова ни среща с Петър Влайков, директор на Кукления театър - гостът ни за "Добро утро, ден!" до петък.

Още от категорията

И всичко отначало „Точно днес“

В средата на седмицата горещи сюжети във и извън властта - служебно  правителство, краят на 45-ото НС, ГЕРБ  и промените в ръководството на партията. Това са част от темите  в утрото на 12 май. Коментираме ги със социолога Живко Георгиев и с бившия кмет на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев, който  беше избран в Изпълнителната..

публикувано на 11.05.21 в 16:36

"Ден след ден" - генераЛна смяна във властта

Нов кабинет, разпуснат парламент, нови избори, нова ЦИК, нови хора в политиката. Започва ново броене до 11-ти юли, когато вече официално са насрочени предсрочните парламентарни избори.  Какво да очакваме от новия служебен кабинет, кои са спешните задачи, които трябва да реши, освен организирането на изборите, колко дълго може да управлява..

обновено на 11.05.21 в 14:42

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 11.05.21 в 14:41

Приключения с "Вход свободен"

Вторник е! Време за интересни теми и любими рубрики.  Ще обърнем внимание на един малко известен факт за питието, любимо на голяма част от мъжете и не само - бирата.  Ще ви срещнем и с Теодора Кирязова. Ако искате да се пренесете в Занзибар от уюта на дома ви, то ще имате тази възможност да го направите. Теди и Марто - страстни любители на..

обновено на 11.05.21 в 09:53

"Точно днес" за дух и здраве

"Точно днес" във вторник по темите от седмицата: ваксини в пандемия, политика в криза, култура в Пловдив.  На 11 май отбелязваме 170 години от първото честване в Пловдив на великото дело на Светите братя Кирил и Методий. За проявите в Стария град ще разкажем с Донка Налбантова , ръководител на отдел "Културна политика" на общинския институт. Нашите..

публикувано на 10.05.21 в 15:27