Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" за дължимото и за красивото

| обновено на 15.03.21 в 17:00

НАП оповести, че от 16 март данъчните декларации ще са налични и попълнени. Важно е всеки да прояви активност за доходите си през миналата година и да отчете дължимото като суми. Защо данъчните търсят данъци от физическите лица, които са в онлайн търговията, и как ще се доказва това, ще разказва Мария Лалева, директор на дирекция "Обслужване" в ТД на НАП Пловдив.

Специално минути и за красивото в творбите на младите художници и дизайнери от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. За годишната им изложба в галерия "Ромфея" ще разкажат директорът Николай Томов и главният учител Станила Воденичарова. 

Стоян Терзиев разговаря с Константин Костадинов, директор на Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване в Пловдив за дуалните паралелки, които са вече 11, и как се справят с обучението в условията на пандемия от Ковид-19.

За третата вълна и новата клиника на заболяването, за лечението с плазма, и антителата, като защита и спокойствие, ваксините и отговорите, които чакаме от ЕАЛ. Говорим с д-р Чавдар Ботев, специалист по трансфузионна хематология, един от учредителите на Сдружението за лечение с реконвалесцентна плазма. 

"Рестартирай Европа - по-силна за теб" -  репортаж на Димитър Владимиров по темата: "Пловдивските музеи и галерии от пандемичния локдаун до залите с/без публика."

Антония Попова ни среща с Петър Влайков, директор на Кукления театър - гостът ни за "Добро утро, ден!" до петък.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пролетни посоки в „Точно днес“

В сряда сутрин поемаме по посоките, които ни носи новият ден. Ето и акцентите в предаването: С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Затова как едно кърваво събитие може да бъде превърнато в безценен дар за живот говорим с Сузи Каприелян, ръководител на Арменската скаутска..

публикувано на 23.04.24 в 16:56

За книгите и хората, които (не) ги четат „Ден след ден“

Продължават трудните първи стъпки на служебния премиер Димитър Главчев като ръководител както на изпълнителната власт, така и на тази част от нея, която се занимава с външната политика на страната. Тук той губи подкрепата на Меглена Плугчиева, досегашен негов външнополитически съветник. Неофициално това става заради несъгласието на Плугчиева с това..

публикувано на 23.04.24 в 14:43

Нова книга и пълна луна във „Вход свободен“

Днешният 23-и април е световен ден на книгата и авторското право. Разбира се, ще си говорим за книги в предаването. На 24-и април, от 18:00 часа в Конферентна зала, на НБ „Иван Вазов“ е представянето на книгата „Добруджанският феникс“, на Стефка Станчева. Тя гостува в Пловдив по покана на клуб „Аптека за душата“. Интервюто с нея е след 14..

публикувано на 23.04.24 в 09:30
Утрото на Дановия хълм

"Точно днес" за близките и по-далечни дни

Във вторник утро говорим за актуалните теми, за политика и ангажираност към проблемите на обществото.  "Точно днес" коментираме с политолога д-р  Светлин Тачев  от "Галъп интернешънъл болкан", за  последните назначения в служебния кабинет, за юнските избори 2 в 1 и партийните послания, както и дали може да очакваме редовен кабинет след 9 юни. За..

публикувано на 22.04.24 в 15:10

Преди вота, след бала и след белите "Ден след ден"

Размисли след бала, пренареждане за вота две в едно, хронограма за изборите, строителен куриоз в училище „Елин Пелин“ и продължаващия спор за металната ограда на Небет тепе – това са заглавията на разговорите в предаването „Ден след ден“ от 15 до 17 часа. Журналистът Любомир Минчев ще коментира защо след годишния бал на ГЕРБ в Пловдив..

публикувано на 22.04.24 в 14:44