Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ не съгласува ремонта с нас, спорно е дали е необходим сега

| обновено на 15.03.21 в 16:20

"Аз не съм доволен от така създалата се пътна карта и тя по никакъв начин не е съгласувана с Община Пловдив". Така кметът Здравко Димитвор коменти в предаването "Ден след ден" затварянето за ремонт на част от Околовръстното шосе на града и последвалия хаос в движениетo.

По думите му проектът за ремонта е предложение на местната структура на АПИ, което е одобрено от София, но не е постъпило в местната администрация.

"Това предложение трябваше да бъде съгласувано с нас, тъй като целият трафик от околовръстното преминава сега през града", каза още Димитров.

Доста спорно е дали този ремонт е необходим на този етап след като, когато бях областен управител спрях проектирането на околовръстното шосе, което минаваше горе до Първенец. Димитров е искал околовръстния път да мине по старото трасе, да бъде четирилентово, да бъде скоростен път и всички кръстовища да бъдат на две нива. На какъв етап е това предложение не е ясно, подчерта кметът на Пловдив.

„Трафикът в града става непоносим. Готвим нови кръстовища със секции за десни завои. Предстоят и други решения – преминаването покрай Водната палата на две нива, нов мост над река Марица, проектът Модър-Царевец, пробива под гарата. Това са решения, които са важни за града в годините напред“, подчерта Димитров.

В интервюто кметът коментира и обявеният конкурс за директор на "Старинен Пловдив". На поста без конкурс е назначен Богомил Грозев, който след последното си смущаващо педложение за диджей- уредник на Античния театър акумулира нова порция обществено недоволство.

Здравко Димитров сподели, че е доволен от работата на Грозев, защото "раздвижи Стария град" и няма нищо драматично в обявяването на конкурса, защото такова е било намерението му още при назначаването на сегашния директор.

Цялото интервю с кмета Здравко Димитров може да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разчитам на младите да вдъхнат енергия на лявото обединение

Разчитам на младежите в БСП и останалите леви партии да вдъхнат енергия на лявото обединение, за което предстои да подпишем меморандум. Това заяви депутатът от БСП Иван Петков. Увереността му в това идва от факта, че младежките формации на левите партии се срещнаха вчера, а резултатът е – искане за поява на тази нова жива сила, на нови..

публикувано на 26.07.24 в 11:22

КС решава по целесъобразност и под диктовка от силните на деня

В нашата държава въпросите в КС се решават по целесъобразност и в зависимост от силните на деня. И в решението на шестата поправка на основния закон логичният въпрос е кой има интерес от това да останат в сила орязаните правомощия на президента и да бъде торпилиран поредният опит за същинска съдебна реформа, каза в предаването "Точно днес" адв. Михаил..

публикувано на 26.07.24 в 10:52

Уволнен съм, защото подкрепих Ахмед Доган

Уволнението ми от поста на областен управител е политическо действие, продиктувано от някого на премиера, поради факта, че застанах зад почентия председател на ДПС Ахмед Доган. "За мен беше очаквано нещо подобно, но не мислех, че ще разбера от медиите и от служителите в администрацията за решението на Министерски съвет." Според Пехливанов такива са..

публикувано на 26.07.24 в 09:55

Гергов ще обжалва решението на съда за варненските акции в Панаира

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“. По думите му съдебните решения трябва да се изпълняват, но след като има право на обжалване, той ще се възползва от него. Гергов акцентира върху..

публикувано на 25.07.24 в 15:35

След август ще има масови фалити в туристическия бранш

"Шокира ме високата цена на електроенергията след 16ч., която достигна между 1500 и 2000 лв. мгвт/ч. И то - без ДДС и пренос на енергия.  Това вече го изпитахме през август 2022 г., когато обаче имаше компенсации за бизнеса и той понесе поскъпването сравнително леко. Сега обаче в пиковите два месеца на туристическия сезон - юли и август, тази цена я..

публикувано на 25.07.24 в 11:49