Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - ден преди пролетта

Снимка: Димитър Владимиров

Петък утро идва с реакциите, които очакваме за новото затваряне, заради Ковид-19. След 8.00 часа очаквайте разговор за спряната имунизация с АстраЗенека, за ваксините, които идват през април, за новите мерки и за различната клиниката с британския щам, говорим с д-р Цветелина Великова, имунолог и автор на страницата "Коронавирус информация", която се прави от пловдивски и софийски лекари. 

В писмо до МОН: Регионалните центрове за приобщаващо образование се обявиха тази седмица срещу промените в правилника за дейността им.  "Готвените новости крият риск от увеличаване на бюрокрацията, загуба на регионалните цели и снижаване на креативността“, категорични са от пловдивския център. За проблемите ще научим от психолога Зорница Стоянова, която работи с децата със специални образователни потребности от години. 

Стоян Терзиев с репортаж от "Рестартирай Европа" за дуалната форма на обучение в училище, която се оказа удачна в условията на пандемия.

Никола Николов говори с актьора Бойко Кръстанов за премиерата в Пловдив на театралния спектакъл "Отчаяни съпруги". За комедията, за неговия герой Бойко и за щастливата случайност, че ще изпреварят националния локдаун с нова постановка точно тук на сцената на Градския дом на културата "Борис Христов". 

Художникът Румен Нечев открива изложба в  художествената галерия "Станислав Доспевски" в Пазарджик, за знаците във "Вотив", за графиката, керамиката и обектите в неговите творби говорим в зона" Култура" след 9. 00 часа.

И още един акцент "Точно днес": преди пролет 2021, пловдивчанката Вера Вулджева ще разкаже за новата инициатива да засадим мини-горичка в кв.Тракия, продължението на Лаута. Една акция, която е подкрепена от общината, а целта е да имаме нови 500 дръвчета.
Още от категорията

Хармонична неделя с „Шейкър“

Неделята на 9-ти май, ще посветим на методи за хармонизация на човека. Коментираме с Люси Винчева, йога инструктор и организатор на събития.  Ще балансираме стомаха и чревната флора след празниците, с помощта на етерични масла. Говорим и за 12-то издание на фестивала, станал традиция за града ни, „Здравей, Здраве“ – 15 и 16 май, на..

обновено на 08.05.21 в 16:25

Сатиричен пърформанс „Краевски - Карастоянов“ в "Алтер его"

Истински сатиричен хепънинг ви очаква в „Алтер его“ тази събота! Водещият Петър Краевски и неговият гост Христо Карастоянов ще тестват границите на феномена „бърза литература“! Те, двамата,, или по-точно техните алтер ега, ще представят импровизиран хуморичстичен текст! Пред ушите на всички вас. Ето го творческият им метод:..

обновено на 07.05.21 в 23:19
Бургас по дългите почивни дни между Великден и Гергьовден, 2021

Равносметки от късото НС и туризма по Великден в "Ден след ден"

В Международния ден на радиото, който тази година у нас се оказва втори в рабортен ден в следвеликденската Светла седмица и един от последните работни дни на 45-ия Парламент, ще говорим основно за политика. Какво успяха и какво не народните представители в Народното събрание? Ще чуете развносметката на двама от пловдивските дебютанти като..

публикувано на 07.05.21 в 14:05

"Вход свободен" в Международния ден на Радиото и телевизията

Днес в предаването си честитим професионалния празник на радиото и телевизията, но не почиваме, а работим и на този ден, защото радиото никога не спира, то е винаги с вас!  Ще ви разкажем как е почнало всичко в далечната 1896 година, кой е Александър Попов и как името на Хайнрих Херц става първото предадено в ефир радиосъобщение. Ще говорим с хора..

публикувано на 07.05.21 в 09:36

"Точно днес" броим и се разхождаме

"Точно днес" на 7 май ще проверим как стартира една нова инициатива в Пловдив, важна за диагностиката на коронавируса. Разговор с д-р Екатерина Петкова , управител на ДЦК "Пълмед", която ще разказва за  тестовете за качествено определяне на клетъчен имунитет срещу SARS-CoV-2.  Академик Богдан Петрунов  ще е наш събеседник ,  очаквайте мнението му..

публикувано на 06.05.21 в 14:04