Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още заразени учители в Пловдив, детски градини под карантина

299 са новозаразените с Ковид-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие. По данни на РЗИ сред новозаразените има две медицински сестри. 

Заболели са също шестима учители, един помощник-възпитател и 2 деца от детски градини. Наложена е карантина на контактните общо 126 деца и 16 души от персонала. 

С Ковид-19 са също 3-ма учители и ученик от училища. Под карантина са поставени 133 ученици и двама души от педагогическия персонал.

За изминалото денонощие от Спешна помощ са отговорили на 179 повиквания, от тях 32 свързани с Ковид-19. Хоспитализирани е един човек в областта и 15 души в Пловдив. На домашно лечение са оставени на място 16. 

Според Областната информационна система свободните легла са 396, от тях -  36 интензивни.

През денонощието са починали 12 души – от 55 до 94-годишна възраст, с придружаващи заболявания.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обжалват поръчката за улица "Славянска"

Комисията за защита на конкуренцията образува открито производство срещу община Пловдив. То е по жалба на "Аква конструкт груп" ЕООД.  Жалбата е по реда на Закона за обществените поръчки и е срещу процедурата на общината за избор на изпълнител за реконструкция на ул. "Славянска" в участъка от бул. "Източен" до ул. "Лев Толстой".  Припомням,..

публикувано на 09.09.24 в 12:06

Започва Седмицата на пожарната безопасност

С повече от 50 инициативи в Пловдив стартира Седмицата на пожарната безопасност. Началото е днес от 10 ч. на площада пред общината, където пловдивчани ще видят 3 специализирани машини – за пожарогасене, за спасителна дейност и автомеханична стълба.  В обособен кът ще бъде изложена техника, използвана при земетресения и наводнения. Ще има..

публикувано на 09.09.24 в 07:56

Изложба показва снимки на космически обекти

В Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще бъде открита изложба на първите изображения на космически обекти, заснети с новия 1,5-м телескоп в НАО Рожен. Сред впечатляващите кадри са снимки на планетата Юпитер и на звезди, мъглявини, галактики, звездни купове и образувания от междузвезден газ и прах като известните „Стълбове на..

публикувано на 09.09.24 в 07:53

Откриват обновения храм в село Крислово

В деня на Малка Богородица в пловдивското село Крислово, община Марица се открива обновеният храм „Рождество на Пресвета Богородица“. Храмът е основан преди близо 100 години и е обновен с помощта на дарители и със средства от общинския бюджет. „Успяхме да реновираме дома на вярата и да създадем с общи усилия пространство на хармонията,..

обновено на 08.09.24 в 16:20

Потушен е пожарът край Маноле, на място остава дежурен екип

Потушен е пожарът край пловдивското село Маноле. Само един екип на пожарната остава да дежури до края на деня и през нощта, за да наблюдава тлеещите и димящи огнища на места.   На практика гасенето е приключило, като димът значително е намалял – съобщи директорът на Пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов. Въпрос на време е огнището..

публикувано на 08.09.24 в 16:20