Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Незаключени теми "Точно днес"

| обновено на 21.03.21 в 17:23

22 март е началото на поредния локдаун в страната. Затворени ще са ясли, детски градини, училища, магазини над 300 квадратни метра, кина, театри, фитнеси..... Не е ново, живели сме го, а и както се намеква- не се знае дали ще продължи само 10 дни.

Ефектът "затворено- отворено" е централна тема в предаването от 6.00 до 9.30 часа. От мола до ски пиститите проверяваме какво костват мерките за здраве. Ше чуем Иван Иванов, който представлява Асоциацията на ритейл парковете в Пловдив.  За избора между бизнес и здраве ще е и сюжетът от Пампорово. Курортът остава отворен, а решението за това бе взето след настояване от страна на сдружението "Заедно за Чепеларе", откъдето дори заплашиха с протест. Председателят му Тонка Динчева сподели арумените за тази позиция, към нея ще добавим и коментар от изпълнителния директор на дружеството Мариан Беляков.

Ще може ли община Пловдив да осигури дежурни детски ясли в 10- те дни на локдаун е тема на разговор със заместник - кмета Стефан Стоянов.

За подготовката на членовете на секционните комисии в област Пловдив ще говорим с председателя на 17 РИК Дарина Тодорова.

И още - 50 години след пръвото излъчване от БНТ Пловдив е интервюто с директора на центъра Десислава Шишманова.

Екатерина Костова разказва за библиотекотерапията в Пещера.

А в "Добро утро, ден" стартира седмица с  художника Емил Миразчиев.

Още от категорията

И всичко отначало „Точно днес“

В средата на седмицата горещи сюжети във и извън властта - служебно  правителство, краят на 45-ото НС, ГЕРБ  и промените в ръководството на партията. Това са част от темите  в утрото на 12 май. Коментираме ги със социолога Живко Георгиев и с бившия кмет на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев, който  беше избран в Изпълнителната..

публикувано на 11.05.21 в 16:36

"Ден след ден" - генераЛна смяна във властта

Нов кабинет, разпуснат парламент, нови избори, нова ЦИК, нови хора в политиката. Започва ново броене до 11-ти юли, когато вече официално са насрочени предсрочните парламентарни избори.  Какво да очакваме от новия служебен кабинет, кои са спешните задачи, които трябва да реши, освен организирането на изборите, колко дълго може да управлява..

обновено на 11.05.21 в 14:42

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 11.05.21 в 14:41

Приключения с "Вход свободен"

Вторник е! Време за интересни теми и любими рубрики.  Ще обърнем внимание на един малко известен факт за питието, любимо на голяма част от мъжете и не само - бирата.  Ще ви срещнем и с Теодора Кирязова. Ако искате да се пренесете в Занзибар от уюта на дома ви, то ще имате тази възможност да го направите. Теди и Марто - страстни любители на..

обновено на 11.05.21 в 09:53

"Точно днес" за дух и здраве

"Точно днес" във вторник по темите от седмицата: ваксини в пандемия, политика в криза, култура в Пловдив.  На 11 май отбелязваме 170 години от първото честване в Пловдив на великото дело на Светите братя Кирил и Методий. За проявите в Стария град ще разкажем с Донка Налбантова , ръководител на отдел "Културна политика" на общинския институт. Нашите..

публикувано на 10.05.21 в 15:27