Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Извънредни мисли" - по-ведро, по-смислено

| обновено на 31.03.21 в 13:39


Умеем ли првилно да търсим, да откриваме смисъла и ценното в ежедневието? Умеем ли да боравим правилно с даровете на живота, и развивтието на технологиите? Къде е краят на комфорта, и началото на зависимостта? Какъв е истинският смисъл на думи като свобода и робство? Последната година откриваме повече въпроси, отколкото отговори, навярно породени от дългото време, в което липсваха съвсем...

Измина една година от началото на първата карантина! И една година от първия епизод на рубриката ни „Извънредни мисли“, в която ви предложихме огромна палитра от емоции и тишини, неподправена откровеност, среща с интимния свят на всеки от участниците, и почти безброй варианти- отговори на все едни и същи въпроси. Днес сме тук за равносметка, за ревизия, в която няка да теглим черта, а напротив- ще направим опит да внесем подредба, в така или иначе преобърнатите ни души и ежедневие. Днес отново ще задаваме едни и същи въпроси, а очакването ни е да получим отгови-възможности, за случване, за надежда, за живот!

Всеки от участниците в "Извънредни мисли_Ревизия", отговаря на три еднакви въпроса:

Как се казвате и къде се намирате в момента?

Как се промени живота ви в последната година, как е организиран той?

Кое е различнито, което присъства в мислите ви, една година след началото на пандемията?


Божана Юрганджиева - завършва НУМТИ "Добрин Петков" и Национална музикална Академия "проф.Панчо Владигеров" с ударни инструменти.
Работи като оркестрант в състава на Държавна Опера Пловдив, участва  в различни музикални формации в страната и чужбина! 
Фотография: Александър Богдан Томпсън


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Големите рок гласове на България звучат на Античния театър

Античният театър в Пловдив събира довечера големите български рок гласове. Концертът под надслов "Вкусът на времето" е на група „Фондацията“ и е със специалното участие на Валди Тотев, Наско от Б.Т.Р. и Славин Славчев.  Симфоничният рок концерт е  с оркестъра на Опера Пловдив под диригентската палка на Константин Добройков.  Програмата..

публикувано на 16.07.24 в 08:45

Култът към огъня и към слънцето е универсален

"В календара думата "празник" се използва не така, както ние днес сме свикнали. Това са дните, в които хората са правели много неща, за да се предпазят - от природата, да измолят дъжд и т.н. Тези горещнинци - 15, 16 и 17 юли, са познати в чест на огъня. И неслучайно народният календар е свързан и с християнския. Това са дните, в които се почитат..

публикувано на 15.07.24 в 11:04

"Покажи ми Луната" и "Ексорсизмът" в кино "Орфей"

Две прожекции включва днешната програма от фестивала "Филмови нощи във Филипополис". В Лятно кино "Орфей" от 21.10 ч. ще бъде показана лентата "Покажи ми Луната" . Тя представя вълнуващо пътешествие на фона на историческото кацане на НАСА на Луната с мисията на „Аполо 11“. С участието на колоритното дуо Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм..

публикувано на 13.07.24 в 09:24

Христо Нанев за новата си книга в "Срещи" тази събота

Какво е Атлантида, загадка, реалност...  Защо повече от 2000 години я търсят? Какви са били аталантите?  Разказва Христо Нанев, чиято втора книга за Атлантида скоро ще е на книжния пазар.  Бъдете с радио Пловдив и предаването "Срещи" в събота, след новините в 9 часа.

обновено на 13.07.24 в 08:13

"Централна емисия" - новата стихосбирка на Йорданка Белева

„Централна емисия“ се казва новата стихосбирка на Йорданка Белева , с която авторката отново се завръща към поезията.  Изданието е с печата на „Жанет 45“, а художественото оформление е на Иво Рафаилов. Според поета Йордан Велчев това е една книга, в която смъртта и отсъствията не отнемат, а добавят в живота ни.

публикувано на 12.07.24 в 08:31