Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Ден след ден“ в най-върховата точка от третия пик

Доколкото разпространението на коронавируса задава основния дневен ред на обществото, трябва да отбележим, че се намираме се в най-върховата точка от третия пик. Определението даде днес здравният министър Костадин Ангелов. Ще обърнем внимание обаче и на други теми. Сред тях и на случай, свързан с пандемията. Собственици на затворено дълго време през 2020 г. пловдивско заведение искат да им бъдат приспаднати дължимите за този период общински налози. От общината обаче са готови само на разсрочване.

„Алфа Рисърч“ представи своето последно за тази предизборна кампания проучване, според което в парламента влизат 7 партии и коалиции, а на 4 април ще гласуват най-вероятно около 50 на сто от всички избиратели. Ще обсъдим данните със социолога Павел Вълчев.

 Никола Николов  ще ни срещне с млади хора,  които ще гласуват за първи път. Пловдивчанинът Радко Данаилов обаче няма да може да гласува, защото - колкото и да изглежда абсурдно, не може да представи постоянен адрес, по който да му бъде подменена личната карта. Историята му разказва Екатерина Костова.


Още от категорията

Доц. Красимира Кръстанова в "Добро утро, ден!"

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 18.06.21 в 19:03

Време за изпити и рейтинги „Ден след ден“

Последният ден на работната седмица приключва с важната за седмокласниците „малка матура“ по математика, която заедно с оценката по български език и литература са вход за желаната гимназия. С фото финиш приключва и първата от четирите седмици предизборна кампания на партиите за предсрочния вот на 11-ти юли. А дни преди лятото официално да се..

публикувано на 18.06.21 в 14:34

"Вход Свободен" – с вкус на лято

Петък е и освен за предстоящите почивни дни, навлизаме в една нетърпелива подготовка за предстоящото лято! Нито дъжд, нито вятър ще обрули намерението ни да се потопим в прекрасното настроение, което води след себе си споменаването на този сезон!  В първи епизод от новата  ни поредица "Вкусът на лятото", ви срещаме с поетесата Ина Иванова. Споделяме..

обновено на 18.06.21 в 09:42

По ръба на деловата седмица - "Точно днес"

Доколко опасна е двойната мутация на вируса, както наричат новия индийски вариант на Ковид-19 и до каква степен ще ни предпазят ваксините? Въпросът ни облъчва с несигурност, след регистрирания случай в Плевен и неяснотите около остоянието между номенклатурните класификации на Центъра за заразни и паразитни болести –  „Вариант на интерес“ и „Вариант..

публикувано на 17.06.21 в 16:48

Стари проблеми и нови решения „Ден след ден“

След вчерашните протести, срещи и коментари, прокуратурата възложи на министрите на здравеопазването и на регионалното развитие да направят проверка за качеството на водата в село Брестовица. Междувременно от РЗИ посочиха, че във взетите от 24 февруари насам проби от водата в Брестовица, с изключение само на пробата от 16 март, няма..

публикувано на 17.06.21 в 14:41