Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ден след ден“ в най-върховата точка от третия пик

Доколкото разпространението на коронавируса задава основния дневен ред на обществото, трябва да отбележим, че се намираме се в най-върховата точка от третия пик. Определението даде днес здравният министър Костадин Ангелов. Ще обърнем внимание обаче и на други теми. Сред тях и на случай, свързан с пандемията. Собственици на затворено дълго време през 2020 г. пловдивско заведение искат да им бъдат приспаднати дължимите за този период общински налози. От общината обаче са готови само на разсрочване.

„Алфа Рисърч“ представи своето последно за тази предизборна кампания проучване, според което в парламента влизат 7 партии и коалиции, а на 4 април ще гласуват най-вероятно около 50 на сто от всички избиратели. Ще обсъдим данните със социолога Павел Вълчев.

 Никола Николов  ще ни срещне с млади хора,  които ще гласуват за първи път. Пловдивчанинът Радко Данаилов обаче няма да може да гласува, защото - колкото и да изглежда абсурдно, не може да представи постоянен адрес, по който да му бъде подменена личната карта. Историята му разказва Екатерина Костова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шихан Георги Попов в "Добро утро, ден!"

Нашият гост през тази седмица е Георги Попов , треньор по карате, който предава източното бойно изкуство - на неговите млади състезатели. Много от тях постигат световно ниво. Негов състезател е трикратния световен шампион Валери Димитров.  Шихан Попов с интерес посещава Япония и смята, че това е друг свят на тази земя.  Георги Попов, каратист,..

обновено на 10.05.24 в 16:48

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46

"Вход свободен"- усмихнато и безоблачно

Сравнително хладно и мокро е днес за разглезените от априлските температури съграждани, но страшно няма- още утре ще се стопли пак и тенденцията към по- високи стойности ще се установи трайно. Какво пък- днес е петък, ще го изтраем някак си, важното е, че за уикенда прогнозите са повече от оптимистични! В Световния ден на физическата активност че бъдем..

публикувано на 10.05.24 в 09:45

„Точно днес“ – памет, премиера и старт на кампания

От 10 май започва предизборната кампания за изборите 2 в 1. Ще бъде ли позитивна тя и какви послания могат да повишат изборната активност? За подготовката на двата вота ще говорим с Ива Лазарова , председател на Общесвения съвет към ЦИК. Ще говорим и за причините, които доведоха до увеличение на заболелите от коклюш у нас. За..

обновено на 09.05.24 в 16:55

"Ден след ден" на 9 май

Община Пловдив е в търсене на средства за 8 градски проекта. Надеждите на администрацията са насочени към европрограмата за развитие на регионите, за да намери пари за планираното купуване на електробуси, за строителство на улици, училище и парк. За това какво да се прави със старата сграда на БНБ на Главната улица се събират и идеи. До сега на..

публикувано на 09.05.24 в 14:50