Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" след избора на 5 април

| обновено на 04.04.21 в 22:15
Снимка: Христо Крачолов

Подредихме партиите, така както заслужиха доверието ни. 

Въпросителните остават, сценариите се пишат, а ние ще питаме участниците във вота и политиците за очакванията след избора.

Първи ще са репортажи от 16-та и 17-та РИК в Пловдив, там са нашите репортери Милен Ангелов и Димитър Владимиров.

Гласовете на пловдивчани, с анкета на Веселина Пеева за гласа им по време на падемия и прогнозата за правителство.

Анализ на социолога от "Галъп" Кънчо Стойчев очаквайте минути след 8.00 часа.

Търсим и кандидат-депутатите за Пловдив, Пазарджик и Смолян. Говорим с проф. Иво Христов, втори след Корнелия Нинова за листата в Пловдив. 

Христо Иванов от  Демократична България ще говори в 9,30 часа за резултатите в Пловдив и как ще участват в разговора за кабитет. 

Очакваме да се включат и кандитатите на ДПС, "Изправи се! Мутри, вън" и ВМРО.

"Добро утро, ден!" в новата седмица ще слушаме разговора на Никола Николов с Керана, пловдивската изпълнителка, която покорява с талант и емоция национални сцени и печели слава за Пловдив.

Още от категорията

Сатиричен пърформанс „Краевски - Карастоянов“ в "Алтер его"

Истински сатиричен хепънинг ви очаква в „Алтер его“ тази събота! Водещият Петър Краевски и неговият гост Христо Карастоянов ще тестват границите на феномена „бърза литература“! Те, двамата,, или по-точно техните алтер ега, ще представят импровизиран хуморичстичен текст! Пред ушите на всички вас. Ето го творческият им метод: един през друг всеки..

обновено на 07.05.21 в 23:19
Бургас по дългите почивни дни между Великден и Гергьовден, 2021

Равносметки от късото НС и туризма по Великден в "Ден след ден"

В Международния ден на радиото, който тази година у нас се оказва втори в рабортен ден в следвеликденската Светла седмица и един от последните работни дни на 45-ия Парламент, ще говорим основно за политика. Какво успяха и какво не народните представители в Народното събрание? Ще чуете развносметката на двама от пловдивските дебютанти като..

публикувано на 07.05.21 в 14:05

"Вход свободен" в Международния ден на Радиото и телевизията

Днес в предаването си честитим професионалния празник на радиото и телевизията, но не почиваме, а работим и на този ден, защото радиото никога не спира, то е винаги с вас!  Ще ви разкажем как е почнало всичко в далечната 1896 година, кой е Александър Попов и как името на Хайнрих Херц става първото предадено в ефир радиосъобщение. Ще говорим с хора..

публикувано на 07.05.21 в 09:36

"Точно днес" броим и се разхождаме

"Точно днес" на 7 май ще проверим как стартира една нова инициатива в Пловдив, важна за диагностиката на коронавируса. Разговор с д-р Екатерина Петкова , управител на ДЦК "Пълмед", която ще разказва за  тестовете за качествено определяне на клетъчен имунитет срещу SARS-CoV-2.  Академик Богдан Петрунов  ще е наш събеседник ,  очаквайте мнението му..

публикувано на 06.05.21 в 14:04

Празник с "Вход свободен"

Свети Георги Победоносец се почита както от християни, така и от мюсюлмани. Израснал в богато християнско семейство, той се превръща в ревностен привърженик и защитник на Христовата вяра, поради което е изтезаван жестоко и обезглавен през 288 година от император Максимилиан. Според народните поверия и легенди Георги Победоносец олицетворява..

обновено на 06.05.21 в 10:40