Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Притеснително е, че БСП се върна на нивото си от 2014 година

БСП е трета политическа сила в Пловдив. Това показва паралелното преброяване, което е направено от партийната структура в града под тепетата.

„Няма как да са съм изненадан от резулатите, тъй като следя тези процеси от дълги години. Пловдивската организация не влезе в най-добрата кондиция за парламентарните избори“, това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив Йордан Василев, председател на организацията в район „Източен“ и на Комисията по предложенията за листата от кандидат-депутати на Конференцията на БСП в Пловдив..

Той коментира, че е изключително притеснително, че партията се връща на нивата си от 2014 година, когато избухна скандала с Делян Пеевски и бяха масовите антиправителствени протести.

„Което означава, че нещо на национално ниво не е наред в партията. Дали трябва да оставка в този момент, това е личен акт от страна на ръководството“, каза още Йордан Василев.

Социалистът коментира и подменената листа на партията в Пловдив.

„Организацията в Пловдив си е консолидирана, с изключение на една малка групичка. Част от тези хора бяха в листата, те трябва да се смирят малко и да намерим пътя помежду си. Най-малкото - да се извинят на Корнелия Нинова, че я подведоха, че могат да постигнат добър резултат в Пловдив“, каза още Йордан Василев и подчерта, че на практика БСП в Пловдив не е имала кампания в града.


Още от категорията
Аркади Шарков

С унифициране на зеления сертификат ще пътуваме свободно

Наш събеседник в програма "Точно днес" е здравният експерт  Аркади Шарков . С него говорим за цифровото зелено удостоверение, което ще въвежда Европейската комисия, или за т.нар. имунизационен паспорт, с който ще се пътува по света, както и за темпа на ваксинациите в България. Аркади Шарков каза, че според него у нас ваксинацията не е на високо..

обновено на 11.05.21 в 11:11

STEM средата надгражда образованието у нас

Когато стане дума за основно и средно образование у нас, напоследък е модерно да се говори за новата STEM среда . Абревиатурата идва от наука, технологии, инженерство и математика – към тези 4 профила е насочено този тип обучение, което е универсално за дисциплините и приложимо технологично във всяко едно училище. Основно училище „Райна..

публикувано на 11.05.21 в 10:45
Теодор Славев

Огромен скандал е да помагаш задкулисно на един бизнесмен

Политологът д-р Теодор Славев  от Българския институт за правни инициативи, по темата за комисията за ревизия на управлението Борисов, за искането спецпрокуратурата и съда да се закрият, с предложение на някои от партиите от отиващия се парламент. Славев каза, че следи внимателно работата на комисията в Народното събрание и смята, че има небивал..

публикувано на 11.05.21 в 09:37

Мантрата „процедура на инженеринг“ е грешна!

„ Лично аз съм много голям противник на тази мантра, която беше наложена по времето на кмета Иван Тотев – всичко да е на инженеринг. Нормалната процедура е най-напред да се направи проект. Когато имаш проект, можеш да влияеш на всички процеси. Когато заложиш на инженеринг, всичко зависи от фирмата, спечелила поръчката. А като спечелят..

публикувано на 10.05.21 в 15:52
Цветозар Томов

Най-важната задача пред ЦИК е да няма закъснения в графика

„Най-важното на старта на работата на новата комисия е да не допусне закъснения в графика, по който трябва да се вземат принципните решения, свързани с организацията на кампанията. Първите от тях трябва да бъдат взети още на 14 май. Ако всичко тръгне по график, би трябвало да не е от кой знае какво значение това, че частично е сменен състава на..

публикувано на 10.05.21 в 12:21