Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Следизборният политически покер „Ден след ден“

Днес се очаква ЦИК да обяви разпределението на мандатите в 45-я парламент, а до края на седмицата водачите на две листи трябва да представят заявление от кой район ще бъдат депутати. Дотогава на час по лъжичка старите и новите играчи /си/ подават знаци за парламентарни формули, конфигурации, подкрепа – открита или не за ново мнозинство. Следизборни заявки направиха от БСП, от ГЕРБ, от ДБ и „Изправи се! Мутри вън!“. Мълчат новият играч Има такъв народ и от ДПС.

Какво ни казват или не искат да ни кажат политиците ще питаме близкия до президента политолог Слави Василев и  журналиста Валерия Велева.

Освен неяснотите около политическото пренареждане ще говорим и за неяснотите около ваксината на АстраЗенека. НОЩ отправи препоръки за бдителност към жените под 60 години, други държави към младите хора, трети пък ваксинират само възрастни с ваксината на Астра. За риска от тромбози ще попитаме пловдивския съдов хирург доц. Васил Паница.

Слушайте ни от 15 до 17 часа!


Още от категорията

Априлски вариации с „Шейкър“

В неделното утро, на 11 април, насочваме вниманието си към...месец април. Очаквайте, астропрогнозата за последните му две десетдневки, много различни една от друга. Стефи Недевска, разказва. За ефекта от терапевтичното писане и видовете терапевтично писане, говорим със Станислава Ивкова, копирайтър и криейтив директор в рекламата, писател за..

обновено на 10.04.21 в 16:04

Кой ще мигне пръв "Ден след ден"

Най-общо правилата на тази игра на нерви и издържливост са прости-губи този, който пръв отпусне клепачи. В ситуацията след парламентарните избори у нас се стигна до предвижданото положение никоя от избраните сили да не може с категоричност да се види като съставител или участник в бъдещо правителство. Това доведе до въздържане от изявления, а..

публикувано на 09.04.21 в 14:51

Здравословно с „Вход свободен“

Днес говорим за Световната седмица на хомеопатията, от 10-16 април, с д-р Дора Пачова. Тази събота, онлайн и безплатно, ще стартира основното събитие. След 13 часа в предаването, очаквайте повече подробности. С психолога Наталия Маламова, говорим за това, какво ни е необходимо да знаем, за да приемем другия, в рубриката „Брейнсторминг“...

обновено на 09.04.21 в 09:29

Не всичко е политика „Точно днес“

В последното работно утро на седмицата ще си припомним, че след изборите има и други теми, също така важни. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: Какво трябва да знаем за ваксините срещу Covid-19 на „АстраЗенека“ и как да се ориентираме в най-важните моменти, след новите насоки на Европейската агенция по лекарствата? Наш събеседник по..

публикувано на 08.04.21 в 16:25

"Вход свободен" - любов и комуникация

Все по-нездравословният начин на живот е водеща причина за затлъстяване при децата. Една от най-големите родителски отговорности е да приучат децата да се хранят здравословно, да обръщат внимание на здравето си и да се движат повече. Ще дадем старт на днешното предаване с няколко трика, с които родителите могат да накарат децата си да се хранят..

обновено на 08.04.21 в 09:29