Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Не всичко е политика „Точно днес“

В последното работно утро на седмицата ще си припомним, че след изборите има и други теми, също така важни. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете:

Какво трябва да знаем за ваксините срещу Covid-19 на „АстраЗенека“ и как да се ориентираме в най-важните моменти, след новите насоки на Европейската агенция по лекарствата? Наш събеседник по темата ще бъде професор Мариана Мурджева, ректор на Медицински университет-Пловдив и член на Националния ваксинационен щаб.

Ще говорим и за сложната следизборна ситуация у нас. Ново правителство или нови избори? Отговорите ще търсим от Пламен Асенов.

Извън рамките на политиката – докъде стигна рехабилитацията на железопътната линия Пловдив-Бургас? Репортаж на Веселина Пеева.

За бъдещето на ЕС и евроскептицизма ще чуем репортаж на Емил Костов в рубриката „Рестартирай Европа“.

И още теми „Точно днес“:

Музеят на авиацията в Крумово с програма за отбелязване на Международния ден на авиацията. Повече за нея ще ни разкаже Божидар Скръчков, старши експерт в музея.

Ще ви разходим и до Регионален етнографски музей в Пловдив, където се подрежда уникалната колекция „Истории от порцелан. Образи от Великото херцогство Люксембург“. По темата ще говорим с Грозделина Георгиева.

В „Добро утро, ден!“ продължава гостуването на Керана от „Керана и космонавтите“.


Още от категорията

За трудните маршрути към целта - "Точно днес"

Служебният кабинет пое щафетата на управлението с амбицията за почтеност, прозрачност и професионализъм. Без да се ангажира с пълно решаване на проблемите в държавата, новият  служебен премиер Стефан Янев обеща екипът му да постави началото на този очакван процес. А единственият начин за справяне с кризите той видя в обединението на нацията, в..

публикувано на 12.05.21 в 17:15

На прага на новия служебен кабинет в "Ден след ден"

Служебното правителство с премиер Стефан Янев встъпи в длъжност на специална церемония, като сред новите министри има експерти както вляво и вдясно, така и в центъра. Времевият хоризонт на този кабинет е кратък, но пък има да свърши редица важни задачи, заяви президентът. Състава и задачите на новото служебно правителство, съставено от Румен Радев,..

публикувано на 12.05.21 в 14:03

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 12.05.21 в 14:01

Любов и биология във „Вход свободен“

В деня на Св. Герман, не прекаляваме с работата, за да не ни бие градушка. Заедно сме до 14.00 и говорим за работилницата „Експерименти по биология“, на Природонаучния музей в Пловдив, със Светлозара Казанджиева, ПР на музея. Говорим и за събитието „Отключи сърцето си за любовта, въпреки...“, на 20-ти май. Виолета Кузмова, организатор на..

обновено на 12.05.21 в 09:31

И всичко отначало „Точно днес“

В средата на седмицата горещи сюжети във и извън властта - служебно  правителство, краят на 45-ото НС, ГЕРБ  и промените в ръководството на партията. Това са част от темите  в утрото на 12 май. Коментираме ги със социолога Живко Георгиев и с бившия кмет на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев, който  беше избран в Изпълнителната..

публикувано на 11.05.21 в 16:36