Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Различни музикални светове в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще продължим срещата с българския музикален педагог от Финландия Пламен Димов- първооткривател на световно известната симфони - метъл сензация Nightwish. Как една група от дълбоката финландска провинция стига до световните сцени и музикални класации? Каква е ролята на добрия учител  и колко е важно да не лежиш на лаврите си, а да развиваш и продължаваш да търсиш талантите на  възпитаниците си? Заедно с нашия гост ще надникнем зад кулисите на успеха в историята на Nightwish.

Във втората част на Клуб "Неделя" се срещаме с коренно различен творец. От дълбоките и мрачно - красиви дебри на скандинавския метъл се връщаме към по- светлата и безгрижна лекота на българската поп- музика в лицето на музиканта Асен Масларски. Той ще представи двете си най- нови песни и ще поговорим за това как стагнацията от пандемията  може да роди музика.

Започваме веднага след новините  в 16 часа!

Още от категорията

На Еньовден - за билките, траките, съседите, Европа - "Точно днес"

Из нашите земи рождението на Йоан Кръстител е известно като Еньовден – българския  народен празник, който всяка година честваме на 24 юни. Народът казва, че оттогава започва да се пронизва далечното начало на зимата, а който види на изгрев Слънцето да трепти и танцува, ще бъде здрав през цялата година. Вярва се още, че различните лековити..

публикувано на 23.06.21 в 17:21

"Ден след ден" с жегите

Лято е. Вече е доста напечено. Заедно с температурите се покачват и емоциите, поне тези, свързани с предстоящите избори. В Смолянско предизборната търговия с гласове е набрала голяма скорост, а върху избиратели се оказва безпрецедентен натиск, обяви министърът на вътрешните работи  Бойко Рашков . Натискът е по различен начин, по различни причини и по..

публикувано на 23.06.21 в 14:56

Проф. Евгений Шевкенов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" е със световноизвестния цигулар и диригент проф. Евгений Шевкенов . През юни той свири в родния си град на Международния фестивал на камерната музика в Стария Пловдив. Евгений Шевкенов е артистичен директор на утвърдения форум. Пловдивчанинът има изключително успешна кариера в чужбина. Цигуларят живее и работи във Виена, участва в..

обновено на 23.06.21 в 14:07

"Вход Свободен" – лятото е в града

Летните ни разходки и срещи с интересни събеседници продължават! Отвеждаме ви на едно от обичаните и предпочитани  места за разходка в Пловдив – Регионален Етнографски Музей. И тази локация не е случаен избор, а конкретен и носещ много смисъл, сантимент  за днешния ни гост , и дълга във времето история за един от емблематичните фестивали на..

обновено на 23.06.21 в 09:37

"Точно днес" – лятно и цветно за доброто и добрините на 23 юни

За десети пореден път Пловдив избра най-добрите си хора. Това стана в юбилейната кампания „Пловдив – град на доброто“, в която се включиха много пловдивчани със свои номинации. Гласовете им ще чуем в репортажа на Екатерина Костова. Дарителството на плазма и човешката  солидарност през погледа на Димитър Йонов от Пазарджик, който след битката с..

публикувано на 22.06.21 в 15:41