Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ГЕРБ трябва да предложи правителство и председател на НС

Правилният път е стабилно дясно проевропейско поведение, което да даде сигурност на нашето общество. Предстои преодоляване не само на здравната криза, но и на икономическите последици от нея. 

Това заяви пред Радио Пловдив Дани Каназирева, досегашен пловдивски областен управител, вече депутат от ГЕРБ.

Правителство на ГЕРБ

Дясната коалиция ГЕРБ-СДС спечели убедително на национално ниво. В област Пловдив също сме първа политическа сила, въпреки че има доста общини, които са насочени към БСП. Но, с над 5% ние успяхме и сме първа политическа сила, коментира досегашната областна управителка.  

Тя подчерта, че резултатът на коалицията надминава 30% на национално ниво и в редица области. Така че, да се омаловажава това е абсурдно и политически неадекватно. 

Отговорното поведение за първата политическа сила е да предложи както председател на Народното събрание, така и кабинет, който да управлява, категорична е Каназирева. 

Тя не се ангажира с прогноза дали такъв кабинет ще бъде избран. 

Обстановката, в която сме, категорично считаме, че трябва да се предложи, подчерта народната представителка от ГЕРБ. 

Тя изрази надежда политическата истерия да спре и да се започне с решаването на предстоящите задачи. Един от тях е здравният проблем.

За себе си и за бъдещ пост

Участвах от гражданската квота в кандидатските листи на ГЕРБ-СДС. От 7-8 години не съм политически член, представлявам чисто гражданска кандидатура, обясни Каназирева.

Тя посочи, че е лична номинация на премиера и това не е тайна за никого.

Що се отнася до бъдещата й работа, Каназирева акцентира върху юридическото си образование и специализации по право, но подчерта, че има достатъчно опит и като общински съветник, и като областен управител.

Ще бъда полезна и се надявам да бъда полезна със своето образование именно в законодателния орган на Република България, обяви тя. И посочи, че от друга страна добре познава проблемите на Пловдив и региона, така че може да отстоява  интересите при изпълнението на проекти на регионално ниво.

От тях на дневен ред тя посочи разширението на Околовръстното шосе на Пловдив и затварянето на външния ринг и югоизточния обход на Пловдив. 

Трябва да продължи обаче и работата по новия мост в община Първомай, довършването на надлеза до Хисаря, както и разширението на пътя от Труд до разклона за Коляново.

Много ще държа да се довършат всички проекти, които ние започнахме - изграждането на път Бойково - Лилково - Ситово до Смолянска област, пътищата Асеновград - Кърджали, Асеновград - Садово, Асеновград - Първомай.

Има доста започнати проекти, които изключително изкъсо ще следя и ще настоявам те да бъдат продължени, категорична е новата народна представителка от ГЕРБ от Пловдивска област. 

Цялото интервю на Емил Костов с Дани Канзирева е в звуковия файл. 

Още от категорията

УНИЦЕФ подкрепя невербалните деца с кауза в Пловдив

Екипът „Шампиони за децата“ към УНИЦЕФ-България ще бъде в Пловдив от 10-ти до 16-ти май, за да популяризира инициативата за подкрепа на невербалните деца. Целта е да се подпомогнат 15 000 деца да общуват пълноценно.  Близо 70% от учителите не са запознати с високотехнологичните средства, които могат да им помогнат в работата им с деца..

публикувано на 10.05.21 в 06:51

Равносметката на двама депутати от Пловдив за 45-то НС

 Две от новите лица  -  Иван Петков от БСП и Ивайло Старибратов от Демократична България коментират за Радио Пловдив свършеното в Народното събрание през изминалия месец. Като неуспешна определя работата на Народното събрание пловдивския депутат -  Иван Петков от ПГ на „БСП за България“ . Той коментира, че е очаквал това Народно..

публикувано на 07.05.21 в 15:50

Браншът иска Георги Щерев да е служебен министър на туризма

Между 70 и 80 % заетост на хотелите в СПА столицата на Балканите - Велинград, отчетоха за празниците около Великден и Гергьовден представителите на туристическия бранш. В много от хотелите получихме много по - голяма заетост, отколкото очаквахме , заяви пред  Радио Пловдив Златко Златанов ,  председател на сдружението на хотелиерите и..

публикувано на 07.05.21 в 15:01

При вот всичко е в ръцете на изборната администрация

"До голяма степен е възможно нашият Коституционен съд да се облегне на практиката на други подобни институции н държави-членки на ЕС/ преди всичко на германския Конституционен съд/, който през 2009 г. отмени машинното гласуване", Това коментира пред Радио Пловдив Борислав Цеков от Института за модерна политика за промяната в Изборния кодекс, която..

публикувано на 07.05.21 в 13:22

В Пловдив стартират тестовете за T-клетъчен имунитет за Ковид-19

В ДКЦ „Пълмед“ - Пловдив стартират от днес, 7 май тестовете за качествено определяне на клетъчен имунитет към SARS-CoV-2 чрез eнзимно-свързан имуносорбентен точков анализ (ELISpot).  Благодарение на високо технологичната апаратурата, инсталирана в лабораториите на медицинския център чрез ELISpot тест може да се провери дали организмът ни има..

обновено на 07.05.21 в 11:56