Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ трябва да предложи правителство и председател на НС

Правилният път е стабилно дясно проевропейско поведение, което да даде сигурност на нашето общество. Предстои преодоляване не само на здравната криза, но и на икономическите последици от нея. 

Това заяви пред Радио Пловдив Дани Каназирева, досегашен пловдивски областен управител, вече депутат от ГЕРБ.

Правителство на ГЕРБ

Дясната коалиция ГЕРБ-СДС спечели убедително на национално ниво. В област Пловдив също сме първа политическа сила, въпреки че има доста общини, които са насочени към БСП. Но, с над 5% ние успяхме и сме първа политическа сила, коментира досегашната областна управителка.  

Тя подчерта, че резултатът на коалицията надминава 30% на национално ниво и в редица области. Така че, да се омаловажава това е абсурдно и политически неадекватно. 

Отговорното поведение за първата политическа сила е да предложи както председател на Народното събрание, така и кабинет, който да управлява, категорична е Каназирева. 

Тя не се ангажира с прогноза дали такъв кабинет ще бъде избран. 

Обстановката, в която сме, категорично считаме, че трябва да се предложи, подчерта народната представителка от ГЕРБ. 

Тя изрази надежда политическата истерия да спре и да се започне с решаването на предстоящите задачи. Един от тях е здравният проблем.

За себе си и за бъдещ пост

Участвах от гражданската квота в кандидатските листи на ГЕРБ-СДС. От 7-8 години не съм политически член, представлявам чисто гражданска кандидатура, обясни Каназирева.

Тя посочи, че е лична номинация на премиера и това не е тайна за никого.

Що се отнася до бъдещата й работа, Каназирева акцентира върху юридическото си образование и специализации по право, но подчерта, че има достатъчно опит и като общински съветник, и като областен управител.

Ще бъда полезна и се надявам да бъда полезна със своето образование именно в законодателния орган на Република България, обяви тя. И посочи, че от друга страна добре познава проблемите на Пловдив и региона, така че може да отстоява  интересите при изпълнението на проекти на регионално ниво.

От тях на дневен ред тя посочи разширението на Околовръстното шосе на Пловдив и затварянето на външния ринг и югоизточния обход на Пловдив. 

Трябва да продължи обаче и работата по новия мост в община Първомай, довършването на надлеза до Хисаря, както и разширението на пътя от Труд до разклона за Коляново.

Много ще държа да се довършат всички проекти, които ние започнахме - изграждането на път Бойково - Лилково - Ситово до Смолянска област, пътищата Асеновград - Кърджали, Асеновград - Садово, Асеновград - Първомай.

Има доста започнати проекти, които изключително изкъсо ще следя и ще настоявам те да бъдат продължени, категорична е новата народна представителка от ГЕРБ от Пловдивска област. 

Цялото интервю на Емил Костов с Дани Канзирева е в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Нулевата ставка ДДС за хляба трябва да бъде запазена

"Професионалната етика изисква да кажа, че няма козуначено изделие, което да има себестойност 200 лв. Но нсе пак, търсенето определя предлагането. Не зная какви очаквания имат купувачите, които ще отделят 200 лв за козунак, но те едва ли ще вкусят нещо изключителнно, защото козунакът е изделие, което има много ясен състав. В резултат на спазването му,..

публикувано на 26.04.24 в 16:03

Големият въпрос на тези избори е знаем ли накъде отиваме

Това, което ентусиазира избирателите обикновено са две противоположни състояния - разочарование и гняв или пък надежда . За разлика от предишни периоди, в които сме били свидетели и на двете, то днес българите е на кръстопътно състояние - гледат с недоверие, страх, скептицизъм и описват собственото си отношение към дистанциране, определи социологът от..

публикувано на 26.04.24 в 11:04

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55