Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден след ден" с политика, здраве и конфликти

Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

На 13 април в "Ден след ден" говорим за политика, лечение с лъчетерапия, ваксиниране на старите хора и конфликти около Онкологичния център в Пловдив и собственик на интернет медия, за когото се тиражира информация, че е шофирал  под въздействието на дрога. 

Ще започнем с водача на ГЕРБ листата в Пазарджик Екатерина Захариева – от министър на външните работи тя влиза в парламента и ще ни каже с какви нагласи ще започне работата си като депутат, очаква ли съставяне на правителство или предсрочни избори, както и за какво в пазарджишка област ще успее да допринесе в парламентарния си мандат.

И защото около 14% дели ГЕРБ от втората политическа сила в Пазарджишко - БСП, а с 14 на сто са се стопили гласовете за БСП в Смолян от изборите през 2017-та до тазгодишните, с водача на червената листа там Александър Симов ще обсъдим резултата за партията в страната, неговите очаквания за 45-ия Парламент и за националния форум на БСП тази събота.

От политиката ще завием към лечението с едно интервю с д-р Мария Влайкова, ръководител на Клиниката по лъчелечение в УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив – тя ще ни разкаже за новия линеен ускорител, с който атаката на туморите в човешкото тяло щади околните му органи.  

И пак на здравна вълна с доц. Игнат Петров,член на Дружеството на ЕС по гериатрична медицина, ще поговорим за ваксинирането срещу ковид-19 на възрастните хора – закъсняло или навременно е и може ли да се подобри организацията в защита от вируса на една от най-уязвимите групи. Ще засегнем и темата за застаряването на населението от гледна точка на политиките, които чукат на вратата на промяната заради все по-отчетливата статистика на увеличение на възрастните хора.

Накрая два конфликта: Защо „Кауза Пловдив“ иска нов директор на Комплексния Онкологичен център в Пловдив провери и ще разкаже Веселина Пеева.

В предаването ще чуем и гласа на Александър Апостолов - собственик на една от пловдивските интернет медии, за когото се тиражира информация, че е шофирал под въздействието на дрога.  

"Ден след ден" започва след новините в 15 часа и е до новините в 17:00, слушайте ни!
Още от категорията

За трудните маршрути към целта - "Точно днес"

Служебният кабинет пое щафетата на управлението с амбицията за почтеност, прозрачност и професионализъм. Без да се ангажира с пълно решаване на проблемите в държавата, новият  служебен премиер Стефан Янев обеща екипът му да постави началото на този очакван процес. А единственият начин за справяне с кризите той видя в обединението на нацията, в..

публикувано на 12.05.21 в 17:15

На прага на новия служебен кабинет в "Ден след ден"

Служебното правителство с премиер Стефан Янев встъпи в длъжност на специална церемония, като сред новите министри има експерти както вляво и вдясно, така и в центъра. Времевият хоризонт на този кабинет е кратък, но пък има да свърши редица важни задачи, заяви президентът. Състава и задачите на новото служебно правителство, съставено от Румен Радев,..

публикувано на 12.05.21 в 14:03

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 12.05.21 в 14:01

Любов и биология във „Вход свободен“

В деня на Св. Герман, не прекаляваме с работата, за да не ни бие градушка. Заедно сме до 14.00 и говорим за работилницата „Експерименти по биология“, на Природонаучния музей в Пловдив, със Светлозара Казанджиева, ПР на музея. Говорим и за събитието „Отключи сърцето си за любовта, въпреки...“, на 20-ти май. Виолета Кузмова, организатор на..

обновено на 12.05.21 в 09:31

И всичко отначало „Точно днес“

В средата на седмицата горещи сюжети във и извън властта - служебно  правителство, краят на 45-ото НС, ГЕРБ  и промените в ръководството на партията. Това са част от темите  в утрото на 12 май. Коментираме ги със социолога Живко Георгиев и с бившия кмет на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев, който  беше избран в Изпълнителната..

публикувано на 11.05.21 в 16:36