Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" през прага на 14 април

Новият парламент с известните вече депутати, определената дата за началото в четвъртък и всички неизвестни, които произтекоха след изборите. По тази тема в предаването два разговора:

Представяме новия депутат от Пловдив  - Радомир Чолаков от гражданската квота в листата на ГЕРБ - СДС с неговият поглед към собственото му парламентарно кресло, но и компанията, в която ще работи от 15 април.

Поглед върху новия състав на Народното събрание и от политолога проф. Анна Кръстева и опит за прогоноза как ще се задвижи  колелото на управлението.

Ваксините  и новите въпроси, които имат  поставилите и чакащите. С последните новини за количествата и разпределението им в Пловдив, както и мнение по дебата за избора коя ваксина да изберем ще чуем д-р Ваня Танчева- Манчева - директор на РЗИ Пловдив.

Историята. Пловдив се покланя пред делото на Георги С. Раковски. Разговор за миналото и четенето му днес с директора на Историческия музей в Пловдив Стефан Шивачев.

Очаквано в сряда -  пореден епизод от "Великите европейци" с Пламен Асенов и разказът му за групата "Монти Пайтън".

"Добро утро, ден!" е с участието на журналиста и писател Антон Баев.

Още от категорията

За трудните маршрути към целта - "Точно днес"

Служебният кабинет пое щафетата на управлението с амбицията за почтеност, прозрачност и професионализъм. Без да се ангажира с пълно решаване на проблемите в държавата, новият  служебен премиер Стефан Янев обеща екипът му да постави началото на този очакван процес. А единственият начин за справяне с кризите той видя в обединението на нацията, в..

публикувано на 12.05.21 в 17:15

На прага на новия служебен кабинет в "Ден след ден"

Служебното правителство с премиер Стефан Янев встъпи в длъжност на специална церемония, като сред новите министри има експерти както вляво и вдясно, така и в центъра. Времевият хоризонт на този кабинет е кратък, но пък има да свърши редица важни задачи, заяви президентът. Състава и задачите на новото служебно правителство, съставено от Румен Радев,..

публикувано на 12.05.21 в 14:03

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 12.05.21 в 14:01

Любов и биология във „Вход свободен“

В деня на Св. Герман, не прекаляваме с работата, за да не ни бие градушка. Заедно сме до 14.00 и говорим за работилницата „Експерименти по биология“, на Природонаучния музей в Пловдив, със Светлозара Казанджиева, ПР на музея. Говорим и за събитието „Отключи сърцето си за любовта, въпреки...“, на 20-ти май. Виолета Кузмова, организатор на..

обновено на 12.05.21 в 09:31

И всичко отначало „Точно днес“

В средата на седмицата горещи сюжети във и извън властта - служебно  правителство, краят на 45-ото НС, ГЕРБ  и промените в ръководството на партията. Това са част от темите  в утрото на 12 май. Коментираме ги със социолога Живко Георгиев и с бившия кмет на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев, който  беше избран в Изпълнителната..

публикувано на 11.05.21 в 16:36