Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" за новите посоки

Петък, 16 април с Радио Пловдив и темите в програмата от 6.00 до 9.30 часа:

Новият парламент бе открит с пререкания и обещанието за пълна ревизия на дългото управление на ГЕРБ, което уморявало по думите на ораторите. Говорим за новия парламентарен сезон - дали скъсен или устойчив, за възможен кабинет на трите партии от протестите, както и за заявените промени в изборните закони, коментар на политолога и университетски преподавател доц. Борис Попиванов.

Продължаваме срещите с новите депутатите от Пловдив, на 16 април говори Румен Йончев от "Изправи се! Мутри вън!", избран от 17 МИР Пловдив област. Той има стаж като депутат, като лидер на Земеделски народен съюз, в 42-то Народно събрание.

Иванка Петкова разговаря с кмета на Перущица Мария Вълканова за инициативите посветени на 145-та годишнина от Априлската епопея.

В рубриката „Стигаме далече“ по ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" - представяме ремонтните дейности по приоритетната за България железопътна линия Пловдив - Бургас. Ще разкажем за проектирането и изграждане на системите за сигнализация и телекомуникации с репортаж на Милен Ангелов.

"Рестартирай Европа" е с репортаж от Екатерина Костова по темата: "Въздухът, и може ли пандемията да е екорестарт на континента?"

Никола Николов с репортаж от Пловдив след сигнал на слушател. Разказваме за това как общината ремонтира улица "Братя Свещарови" в район "Източен",  гражданите преброиха отсечени пет 60 годишни дървета, но зоната е с нов асфалт и тротоари.

Антония Попова разговаря с кмета на Западен Димитър Колев за започващото от днес събаряне на Гарнизонна фурна, където ще има нов парк от догодина.

В зона "Култура" представяме "Шестият пръст", дебютния роман на Деляна Манева, който излиза с марката "Сиела". Тя е режисьор, сценарист и дългогодишен преподавател, жената до писателя Алек Попов, която ще разкаже за героите - баща и син, и за Ева и Павел.

"Добро утро, ден!" е с журналиста Антон Баев, тук за любимата музика, писането на романи и стихове.
Още от категорията

С пулса на сърцето и времето - "Точно днес"

На 17 май – Световния ден за борба с хипертонията  Пловдив става част от  националната здравна кампания „Измерване, което спасява живот“. В България тя ще се  проведе за 15-та поредна година  с подкрепата на Българската лига по хипертония.  „Месец май за мерене“ е най-мащабната  глобална здравна инициатива, която има за цел да повиши..

публикувано на 16.05.21 в 17:21

Слънчева неделя с Клуб "Неделя"

Проф. д-р Атанас Джурджев е знакова фигура не само за Медицинския университет в Пловдив, но за града и страната. За съжаление, той ни напусна твърде рано, но личности като него никога не се забравят. Ако беше жив, бившият ректор на 15 май щеше да навърши 80 години.  За своя голям приятел и кумец легендарният водещ Тома Спространов реши да отправи..

обновено на 16.05.21 в 15:21

Един нов ден с „Шейкър“

Тази неделя, си говорим за стойността на храната и за истинската храна. Световен ден на истинската храна и международен ден на светлината, е този 16-ти май. И, още, има за цел да разкрие значението, ролята и мястото на светлината за живота на Земята. С Полина Пенева, холистичен терапевт от Самоков, коментираме темата за страха и причините за..

обновено на 15.05.21 в 16:51

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени ! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 14.05.21 в 19:04

Промените "Ден след ден"

Заявено, започнато и предстоящо от служебното правителство – промяна за добро или реваншизъм? Ще стане ли ясно какво е истинското състояние на държавата? Разговорът ще е с политическия анализатор и бивш посланик на България в Русия  Илиян Василев . Кадровите рокади в МВР ще помогнат ли да се осигури провеждането на честни избори на 11 юли? От кого..

публикувано на 14.05.21 в 14:57