Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Политика и здравеопазване - теми в "Ден след ден" на 16 април

В първото си работно заседание новоизбраните депутати успяха да се скарат заради закриването на Националния оперативен щаб и гласуваха оставката на кабинета „Борисов 3“, както и направиха първите си заявки за бъдеща законодателна работа.

„Всички срещу ГЕРБ“ ли ще бъде новата формула? Ще успеят ли 6-те партии в Народното събрание да излъчат правителство и с чий мандат? С политолога Петър Чолаков ще коментираме старта на работата на 45-тия парламент и заявките за законодателна дейност. Интервюто със Стефан Манов е на Антоанета Петричанска. 

Със Стефан Манов, българин, живеещ във френския град Тулуза, член на Обществения съвет към ЦИК, ще коментираме заявките за промени в изборното законодателство през погледа на българите в чужбина.

След информацията, дошла от компанията производител на ваксината на Пфайзер/Бионтех, че вероятно след година ще се наложи 3-та игла за ваксинираните, коментираме фактите с имунолога д-р Цветелина Великова. Ще чуем и експертното й мнение за новооткрития български щам на КОВИД-19, за развитието на третата вълна и за закриването на НОЩ.

Общинските съветници в Пловдив смениха временния управител на Комплексния онкологичен център с нов, пак временен управител. В стола на доц. д-р Пламен Фотев сяда доц. д-р Тихомир Дерменджиев. Репортажът от сесията на местния парламент е на Димитър Владимиров, ще чуем и доц. Дерменджиев.

Севдалин Палаузов ще ни разкаже за арестуван лихвар, давал кредити срещу 15 % месечно.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно!


Още от категорията
Бургас по дългите почивни дни между Великден и Гергьовден, 2021

Равносметки от късото НС и туризма по Великден в "Ден след ден"

В Международния ден на радиото, който тази година у нас се оказва втори в рабортен ден в следвеликденската Светла седмица и един от последните работни дни на 45-ия Парламент, ще говорим основно за политика. Какво успяха и какво не народните представители в Народното събрание? Ще чуете развносметката на двама от пловдивските дебютанти като..

публикувано на 07.05.21 в 14:05

"Вход свободен" в Международния ден на Радиото и телевизията

Днес в предаването си честитим професионалния празник на радиото и телевизията, но не почиваме, а работим и на този ден, защото радиото никога не спира, то е винаги с вас!  Ще ви разкажем как е почнало всичко в далечната 1896 година, кой е Александър Попов и как името на Хайнрих Херц става първото предадено в ефир радиосъобщение. Ще говорим с хора..

публикувано на 07.05.21 в 09:36

"Точно днес" броим и се разхождаме

"Точно днес" на 7 май ще проверим как стартира една нова инициатива в Пловдив, важна за диагностиката на коронавируса. Разговор с д-р Екатерина Петкова , управител на ДЦК "Пълмед", която ще разказва за  тестовете за качествено определяне на клетъчен имунитет срещу SARS-CoV-2.  Академик Богдан Петрунов  ще е наш събеседник ,  очаквайте мнението му..

публикувано на 06.05.21 в 14:04

Празник с "Вход свободен"

Свети Георги Победоносец се почита както от християни, така и от мюсюлмани. Израснал в богато християнско семейство, той се превръща в ревностен привърженик и защитник на Христовата вяра, поради което е изтезаван жестоко и обезглавен през 288 година от император Максимилиан. Според народните поверия и легенди Георги Победоносец олицетворява..

обновено на 06.05.21 в 10:40

С вяра и добра дума „Точно днес“

Гергьовден е един от най-големите празници в българския народен календар, но също така е и Ден на храбростта и празник на Българската армия. Как ще бъде отбелязан 6 май в Авиобаза "Граф Игнатиево" – това ще научим от полковник Методи Орлов , заместник-командир по летателната подготовка в базата. Ще ви заведем и в първия български..

публикувано на 05.05.21 в 16:34