Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 17.04.21 в 16:39

Преполовихме април, а пролетта остава все така потайна и едва доловима. Надеждите ни се стремят към по-слънчево време и по-високи температури, но реалността ни подсеща, че търпението е безценен дар.

В ранното неделно утро ще говорим за изкуство! На неговите различни послания, адресанти и ...светове!

 „Това НЕ Е Хамлет“ е спектакъл на младия режисьор Боян Крачолов, по текстове от Шекспир, Сервантес, Молиер, Калдерон, Бекет, Петер Вайс, Хайнер.

За представлението и търсенията на актьора, за ситуацията, в която се случва театърът в момента, разговаряме  с Боян Крачолов и проф. Маргарита Младенова.

И още изкуство! „Деца в оркестъра“  е музикален проект насочен към лишени от родителска грижа деца между 3 и 12 години.

В проекта „Деца в оркестъра“ участват възпитаници на Центъра за настаняване от семеен тип „Детска къща“. Ежеседмичните им срещи с музикални педагози, изпълнители и деца, изучаващи инструменти,  ги подготвят за участие като солисти на празничен образователен концерт, посветен на Първи юни, в чиято програма ще бъде представена Детска симфония от Хайдн.

За нелекият процес на опознаване и работа с музикалните инструменти, но и прекрасните емоции срещите с децата, разговаряме с  Албена Бяндова – координатор на проекта и Дияна Петкова  - ръководител на проекта.

Разбира се, всичко останало, което се случва в обичайното време всяка неделя, в „Шейкър“ до 10, предстои! 


Още от категорията

Един нов ден с „Шейкър“

Тази неделя, си говорим за стойността на храната и за истинската храна. Световен ден на истинската храна и международен ден на светлината, е този 16-ти май. И, още, има за цел да разкрие значението, ролята и мястото на светлината за живота на Земята. С Полина Пенева, холистичен терапевт от Самоков, коментираме темата за страха и причините за..

обновено на 15.05.21 в 16:51

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени ! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 14.05.21 в 19:04

Промените "Ден след ден"

Заявено, започнато и предстоящо от служебното правителство – промяна за добро или реваншизъм? Ще стане ли ясно какво е истинското състояние на държавата? Разговорът ще е с политическия анализатор и бивш посланик на България в Русия  Илиян Василев . Кадровите рокади в МВР ще помогнат ли да се осигури провеждането на честни избори на 11 юли? От кого..

публикувано на 14.05.21 в 14:57

"Вход Свободен" – с поглед към почивните дни

В петък ви срещаме със слънчевата Хилда Казасян, която обещава да ни подари празник, на предстоящия концерт „Да послушаме кино“, който ще се случи следващата сряда. „Пиано пътешествие“ е другото ни предложение, за почивните дни, то ще се слчи в „Капана“, а какво точно ще се случи, ни разказва Кристина Гьошева – Димитрова, която е автор на този..

обновено на 14.05.21 в 10:12

(Не)решени уравнения "Точно днес"

Изборите не подредиха политическия пъзел, частите се разместиха още повече, а преди 11 юли тече ново напасване. Зад борда на 45 парламент, поотделно, патриотичните формации се договарят за ново обединение. Ще успеят ли, на каква база, на каква цена и с каква кауза? По темата разговаряме с Борис Ячев -  зам.- председател на НФСБ и областен председетел на..

публикувано на 13.05.21 в 17:37