Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обрат! Пуснаха лихваря от Прослав срещу 5000 лв. гаранция

| обновено на 16.04.21 в 16:14
Снимка: trafficnews.bg

Пловдивският окръжен съд пусна под гаранция от 5000 лихваря от кв. Прослав, за чието арестуване стана известно днес. 

Прокуратурата обяви, че той е задържан в сряда след тригодишна престъпна дейност, през което време е раздавал кредити на нуждаещи се срещу висока лихва от 10-15% месечно. За  това до момента са свидетелствали 25 души, негови длъжници, един от които го е издал на полицията. 

38-годишният Бойко Богданов е раздал над 60 000 лв. кредити, получавайки срещу тях печалба от около 80 000 лв, съобщиха разследващите. Освен това той е задържал ценни вещи и документи, както и ипотеки в залог на отпуснатите суми, твърдят от прокуратурата, допълвайки че настояват за постоянното му задържане в ареста. 

Днес обаче Окръжния съд е преценил, че въпреки обоснованото предположение за извършеното от него, няма опасност обвиняемият да се укрие. 

„Чисто хипотетични са твърденията на обвинението, че задържаният може да извърши престъпление спрямо правосъдието и да окаже натиск върху свидетели за да си променят показанията“ – гласи съдебното становище. 

Също  така липсва опасност Бойко Богданов да продължи престъпната си дейност, след като обществеността вече е информирана за всичко това – гласи решението. 

То обаче не е окончателно и подлежи на протест и обжалване  пред Апелативения съд на 22 април 2021 г.

Още по темата - вижте тук: 
Още от категорията

Отличиха пловдивски учители с приза "Учител на годината"

Педагози от ОУ „Гео Милев“ в Пловдив получиха 3 отличия от националния конкурс на Синдиката на българските учители „Учител на годината“ в навечерието на 24 май. Анелия Кирова, която от 8 години ръководи успешно школото, получи специална награда „Директор на годината“ от председателя на СБУ д-р Янка Такева. Сред удостоените с приз в същата..

публикувано на 15.05.21 в 16:23

В Батак честват 145-та годишнина от Априлското въстание

В Батак започнаха проявите, посветени на 145-та годишнина от избухването на Априлското въстание.  По обяд участниците в литийно шествие се поклониха пред паметните места от Април 1876 г. В 15.00 ч. бяха наградени победителите от националния конкурс „От Батак съм, чичо“. От 16.00 часа е началото на възстановката, посветена на подготовката и..

публикувано на 15.05.21 в 15:40

ЦИК решава кой ще оглави РИК в Пловдивска област и в Пазарджик

Районната избирателна комисия за Пловдив-град ще бъде председателствана от Спас Шуманов от ГЕРБ/СДС, стана ясно след консултациите между парламентарно представените политически сили и временно изпълняващия длъжността областен управител Петър Петров.  Спас Шуманов е бивш изпълнителен директор на Летище Пловдив и понастоящем е член на Борда на..

обновено на 15.05.21 в 14:50

Над 100 доброволци чистиха Сахат тепе, изнесоха тонове отпадъци

Над 100 доброволци и повече от 50 души административен персонал и работници от "Градини и паркове" се включиха в днешното почистване на Дановия хълм. Акцията е съвместна между Община Пловдив, район "Централен", "БГ Бъди активен", други сдружения и фирми.  "Благодарни сме на всички хора, които активно помагат за опазването и развитието на..

обновено на 15.05.21 в 14:22
Фратьо Куртев

Спешен ремонт спасява сопотската болница

От спешен оздравителен ремонт се нуждае сопотската болница за долекуване “Иван Раев“, установи Временната комисия към Общинския съвет, създадена да проучи и анализира състоянието на местната болница. Петчленната комисия излезе с подробен доклад относно финансите, управлението и състоянието на материално-техническата база. Препоръчва се..

публикувано на 15.05.21 в 11:05