Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Какво си пожелахме, а какво става „Точно днес“

| обновено на 18.04.21 в 14:13

Много страсти събира 45-то Народно събрание още в първите дни от неговата работа. Депутатите се „хванаха“ за промени в Изборния кодекс, създадоха и комисия за ревизиране на управлението на Борисов. На този фон в понеделник стартират консултациите с политическите партии за съставяне на правителство. Възможно ли е то при създалата се конфигурация и позиции след изборите? Политологът Любомир Стефанов ще бъде наш събеседник по темата.

Какви промени трябва да бъдат направени в изборните правила? Програмният директор на „Прозрачност без граници“ и заместник-председател на Гражданската инициатива за свободни и демократични избори Ваня Нушева с коментар на базата на основните изводи от доклада констатираните проблеми на последните парламентарни парламентарни избори.

Ефективни ли са съществуващите ваксини срещу новите варианти на Covid-19 и ще се налага ли да се имунизираме всяка година? Отговорите търсим от доктор Аспарух Илиев, ръководител на лабораторията по инфекции в университета в Берн.

А от председателят на здравната комисия в Народното събрание доктор Александър Симидчиев ще научим каква стратегия ще бъде изработена за борба с коронавируса у нас и дали ще бъде създаден нов национален щаб.

Ще ви разходим и из Епископската базилика, която отваря врати от 19 април. По темата очаквайте репортаж на Паолина Комсалова.

Преди всичко това – рубриката „Добро утро, ден!“. Тази седмица ни гостува доцент Димо Чешмеджиев.


Още от категорията

За трудните маршрути към целта - "Точно днес"

Служебният кабинет пое щафетата на управлението с амбицията за почтеност, прозрачност и професионализъм. Без да се ангажира с пълно решаване на проблемите в държавата, новият  служебен премиер Стефан Янев обеща екипът му да постави началото на този очакван процес. А единственият начин за справяне с кризите той видя в обединението на нацията, в..

публикувано на 12.05.21 в 17:15

На прага на новия служебен кабинет в "Ден след ден"

Служебното правителство с премиер Стефан Янев встъпи в длъжност на специална церемония, като сред новите министри има експерти както вляво и вдясно, така и в центъра. Времевият хоризонт на този кабинет е кратък, но пък има да свърши редица важни задачи, заяви президентът. Състава и задачите на новото служебно правителство, съставено от Румен Радев,..

публикувано на 12.05.21 в 14:03

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 12.05.21 в 14:01

Любов и биология във „Вход свободен“

В деня на Св. Герман, не прекаляваме с работата, за да не ни бие градушка. Заедно сме до 14.00 и говорим за работилницата „Експерименти по биология“, на Природонаучния музей в Пловдив, със Светлозара Казанджиева, ПР на музея. Говорим и за събитието „Отключи сърцето си за любовта, въпреки...“, на 20-ти май. Виолета Кузмова, организатор на..

обновено на 12.05.21 в 09:31

И всичко отначало „Точно днес“

В средата на седмицата горещи сюжети във и извън властта - служебно  правителство, краят на 45-ото НС, ГЕРБ  и промените в ръководството на партията. Това са част от темите  в утрото на 12 май. Коментираме ги със социолога Живко Георгиев и с бившия кмет на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев, който  беше избран в Изпълнителната..

публикувано на 11.05.21 в 16:36