Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кабинет на ИТН е изключително трудна задача

"Надеждата ми за съставяне на правителство угасна преди няколко минути, докато гледах излъчването по интернет на консултациите на президента с "Демократична България". Моята надежда беше, че може би ДБ има по-големи шансове да състави кабинет". Това коментира Владимир Дончев, бивш депутат от НДСВ.

"Ясно е, че ГЕРБ нямат нинаква надежда да съставят правителство. Ако имаха такава надежда, това нямаше да бъде техният кандидат за министър-председател- Даниел Митов, а щеше да е техният лидер. 

Що се отнася до "Има такъв народ, заявката, която правят, е много условна, свързана е с много сложна подкрепа и при заявен отказ от съставяне на правителство и отказ от подкрепа от партиите на статуквото, намерението за съставяне на кабинет на малцинството на такава новосформирана формация е изключително трудна задача", добави Дончев.

Подкрепата за една политическа сила, според Владимир Дончев, се основава на нейната идеология и евентуалното й приемане. От друга страна стои въпросът възможно ли е една новосформирана политическа сила, която е получила доста сериозно политическо доверие, да събере такъв експертен потенциал и да го сработи за толкова кратко време, че да направи едно работещо правителство.

"Освен това имаме проблема и с хилядите условия, които биха им поставили други партии, които биха ги подкрепили. Тук изключвам подкрепата от партиите на протеста. Дори подкрепата на едно правителство на малцинството от страна на БСП и на ДПС изисква хиляди условия-най-малко 6 видяхме от БСП. А повярвайте ми, като човек, който е участвал в преговорите с ДПС през 2001 година, че ДПС поставят още повече условия", каза още Владимир Дончев.

Още от категорията

350 електрически тротинетки тръгнаха в Пловдив

350 нови електрически тротинетки са вече на разположение на пловдивчани на различни локации-  част от които Централната зона, кварталите „Мараша“ „Кършияка“, зоната около ЖП гарата и всички университети. На страницата на Общината са  посочени позволените територии за паркиране и придвижване, както и правилата за ползване. Всички велоалеи в..

публикувано на 23.06.21 в 16:23
Столипиново живее на улицата

Столипиново с вяра в Бог и недоверие към ваксините

Хората в Столипиново са наплашени от ваксините срещу COVID-19, но една част, макар и по-малката, са склонни да се имунизират, ако бъдат убедени, че това е в полза на здравето им. Това показа анкета на Радио Пловдив на място след като служебното Министерство на здравеопазването лансира идеята си да разпространи чрез популярни сред ромите личности и..

обновено на 23.06.21 в 16:17

До 194 лв. пожизнена пенсия от частните фондове, засега

Тече последната седмица за прехвърляне на парите за втора пенсия от частен фонд в НОИ. Какви са възможностите за избор пред хората, които все още не са решили дали да получават и втора пенсия или да вземат само една като прехвърлят партидите си от универсален пенсионен фонд в Националния осигурителен институт?  Според  Даниела Петкова, член на УС на..

публикувано на 23.06.21 в 15:43
Citrus Incanus, скална роза

Млади учени от УХТ- Пловдив с продукти от етерични култури

Еньовден отбелязваме на 24 юни, тогава празнуват фармацевтите и билкарите. В програма "Ден след ден" разказваме за участието на младите учени и студентите от Университета по хранителни технологии във фестивалите, посветени на етерично-маслените растения и билки.  Тази седмица те ще презентират свои разработки на VII-я Национален фестивал на..

публикувано на 23.06.21 в 12:00

Студент създаде симулатор на машинното гласуване

Предстоящият вот на 11 юли, който ще се осъществи изцяло машинно, накара много хора да си зададат въпроса ще се справят ли с този тип гласуване.  Гражданите, гласували само с хартиени бюлетини до този момент, вече имат опцията да направят тестови-вот на симулатор, който е реплика на машините за гласуване.  Подобен симулатор създава и 21-годишния..

обновено на 23.06.21 в 10:01