Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" за земното и други притегляния

Снимка: община Пловдив

На 22 април говорим за Деня на земята с отношението, което заслужава по време на пандемия. Обществото все още се пита как ще преборим вируса, така че да не вредим. Разговор за инициативите на община Родопи в село Марково с кмета Десислава Терзиева. Тя ще разкаже и за предстоящите празници за стогодишния юбилей на Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий".

Другите притегляния са фокусирани към властта, която очакват победителите. Разговор с политолога доц. Даниел Смилов, преподавател в Софиийския университет.

За ваксините с избор, за мерките - нови и преподписани с параметри, които ще налага бъдещият НОЩ, говорим с д-р Николай Брънзалов, заместник - председател на БЛС и член на Националния ваксинационен щаб.

Зона "Култура" на Радио Пловдив - разговор с известния български писател Галин Никифоров за новата му книга . "Сиела" издаде в омнибус двата първи романа на автора "Добро момче" и "Умерено нежно".

Никола Николов с репортаж за модернизацията на линията Септември - Пловдив по ОП "Транспорт и Транспортна инфрастуктура".

"За кого са тези печки?", репортаж по темата реализиран в съавторство от БНР-Бургас и програма "Христо Ботев".

"Добро утро, ден!" е с доц. Димо Чешмеджиев, който в тази част от разговора разсъждава за разликите между поколенията. 

Още от категорията

Един нов ден с „Шейкър“

Тази неделя, си говорим за стойността на храната и за истинската храна. Световен ден на истинската храна и международен ден на светлината, е този 16-ти май. И, още, има за цел да разкрие значението, ролята и мястото на светлината за живота на Земята. С Полина Пенева, холистичен терапевт от Самоков, коментираме темата за страха и причините за..

обновено на 15.05.21 в 16:51

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени ! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 14.05.21 в 19:04

Промените "Ден след ден"

Заявено, започнато и предстоящо от служебното правителство – промяна за добро или реваншизъм? Ще стане ли ясно какво е истинското състояние на държавата? Разговорът ще е с политическия анализатор и бивш посланик на България в Русия  Илиян Василев . Кадровите рокади в МВР ще помогнат ли да се осигури провеждането на честни избори на 11 юли? От кого..

публикувано на 14.05.21 в 14:57

"Вход Свободен" – с поглед към почивните дни

В петък ви срещаме със слънчевата Хилда Казасян, която обещава да ни подари празник, на предстоящия концерт „Да послушаме кино“, който ще се случи следващата сряда. „Пиано пътешествие“ е другото ни предложение, за почивните дни, то ще се слчи в „Капана“, а какво точно ще се случи, ни разказва Кристина Гьошева – Димитрова, която е автор на този..

обновено на 14.05.21 в 10:12

(Не)решени уравнения "Точно днес"

Изборите не подредиха политическия пъзел, частите се разместиха още повече, а преди 11 юли тече ново напасване. Зад борда на 45 парламент, поотделно, патриотичните формации се договарят за ново обединение. Ще успеят ли, на каква база, на каква цена и с каква кауза? По темата разговаряме с Борис Ячев -  зам.- председател на НФСБ и областен председетел на..

публикувано на 13.05.21 в 17:37