Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден след ден" м/у третата ковид вълна и първата на нов кабинет

| обновено на 22.04.21 в 14:42
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

На 22 април в "Ден след ден" ще плаваме с темите между третата ковид вълна и първата на нов кабинет. Ето така:

Здравният министър в оставка обяви удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на месец май и излизане на страната ни от третата вълна на коронавируса. Затова ще започнем предаването ни с тази тема. С проф. Ива Христова, зам. директор на Националния център по заразни и паразитни болести ще разговаряме за проучването на т.н. български вариант на ковид-19 и ще очакваме прогноза очаква ли ни четвърта вълна.

Дни преди откриването на новия туристически сезон – каква е готовността за него и какви предложения готви Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за промяна на Националния план за възстановяване след коронакризата? С отговорите в ефир ще чуем Еньо Енев, зам. предс. на браншовата организация и председател на пловдивското Сдружението на ресторантьорите "Тракия". 

Първият час на предаването ще завършим с разказ на Веселина Пеева за талантливия 9 годишен пианист от Пловдив Борис Дюлгеров, който спечели поредна награда с таланта си.

Ще продължим с политическите акценти от деня след новините в 16 часа – с политологът Антоний Гълъбов ще дискуртираме наживо гласувания днес от Парламента мораториум върху концесиите и назначенията, извършвани от правителството в оставка, отменената великденска ваканция за депутатите и отказа на "Има такъв народ" да разговаря с ГЕРБ по поканата им за съставянето на кабинет. Какво ще се случи отуук нататък в политическата пролет – ще чуем прогнозата на Антоний Гълъбов.

Ще се прехвърлим на социална вълна след това с репортаж от рубриката "Рестартирай Европа", в който се търси отговор на въпроса възможно ли е обща минимална работна заплата в Европа да намали социалната ножица на континента.

И защото на този ден преди 145 години в Панагюрище е осветено знамето на Априлското въстание, Никола Николов ще ни пренесе в онези години с разказ за една англичанка, помагала на народа ни в онзи възторжен, размирен, кървав и велик месец на национално самоосъзнаване и народно възкресение. Ще научим коя е Лейди Странгфорд и защо в пазарджишкото село Радилово има музей посветен на нея.  

Започваме след ноивните в 15:00 часа и ще бъдем с вас до вестите в 17:00 часа. Слушайте ни!
Още от категорията

Един нов ден с „Шейкър“

Тази неделя, си говорим за стойността на храната и за истинската храна. Световен ден на истинската храна и международен ден на светлината, е този 16-ти май. И, още, има за цел да разкрие значението, ролята и мястото на светлината за живота на Земята. С Полина Пенева, холистичен терапевт от Самоков, коментираме темата за страха и причините за..

обновено на 15.05.21 в 16:51

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени ! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 14.05.21 в 19:04

Промените "Ден след ден"

Заявено, започнато и предстоящо от служебното правителство – промяна за добро или реваншизъм? Ще стане ли ясно какво е истинското състояние на държавата? Разговорът ще е с политическия анализатор и бивш посланик на България в Русия  Илиян Василев . Кадровите рокади в МВР ще помогнат ли да се осигури провеждането на честни избори на 11 юли? От кого..

публикувано на 14.05.21 в 14:57

"Вход Свободен" – с поглед към почивните дни

В петък ви срещаме със слънчевата Хилда Казасян, която обещава да ни подари празник, на предстоящия концерт „Да послушаме кино“, който ще се случи следващата сряда. „Пиано пътешествие“ е другото ни предложение, за почивните дни, то ще се слчи в „Капана“, а какво точно ще се случи, ни разказва Кристина Гьошева – Димитрова, която е автор на този..

обновено на 14.05.21 в 10:12

(Не)решени уравнения "Точно днес"

Изборите не подредиха политическия пъзел, частите се разместиха още повече, а преди 11 юли тече ново напасване. Зад борда на 45 парламент, поотделно, патриотичните формации се договарят за ново обединение. Ще успеят ли, на каква база, на каква цена и с каква кауза? По темата разговаряме с Борис Ячев -  зам.- председател на НФСБ и областен председетел на..

публикувано на 13.05.21 в 17:37