Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" към актуалното на 23 април

ГЕРБ/СДС върнаха тази сутрин мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев, който трябва да го даде на следващата по численост парламентарна група на „Има такъв народ“. Дали ще има правителство с мандатоносител партията на Слави Трифонов и дали депутатите ще си намалят заплатите, както искат от „Изправи се! Мутри вън!“, ще коментираме с адв. Николай Хаджигенов, зам.-председател на парламентарната група на коалицията.

Групата общински съветници на „Съюз за Пловдив“ намалява, след като един от учредителите на партията – Владимир Кисьов, я напуска. Вместо това бизнесменът ще се присъедини към групата на ВМРО в местния парламент. С какви мотиви напуска „Съюз за Пловдив“ и как вижда работата си с ВМРО – ще чуем от самия Владимир Кисьов.

Общинските съветници на „Демократична България“ обвиниха в беззаконие управлението на Пловдив, тъй като според тях вторият по големина град в България изостава с приемането на Плана за интегрирано развитие. Повече ще ни разкаже Димитър Владимиров.

Голяма ВиК авария наводни бул. „Александър Стамболийски“, заради което се образува огромна тапа. Защо за пореден път се пукат водопроводи на сравнително новия булевард – Екатерина Костова разговаря с главния инженер на ВиК – Пловдив Антон Гълъбов.

Производители и преработватели на розов цвят недоволстват от отпуснатите средства от Държавен фонд „Земеделие“ в размер на 3 млн. лв. за подпомагане на бранша преди старта на новата кампания. Защо, ще научим от председателя на Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ Гергана Андреева и Пламен Станков, производител и преработвател на розов цвят.

Колко са случаите на КОВИД-19 в училищата в региона и доколко се използват дигитални образователни ресурси в училище, Живка Танчева разговаря с началника на РУО – Пловдив Иванка Киркова.

На финала ще отидем на предпремиера на представлението „Чисто“ на Театър „Хенд“. За спектакъла и за оцеляването на културните институции Веселина Пеева разговаря с директора на театър „Хенд“ Ивомир Игнатов – Кени. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" с темите на 25 юли

Започваме утрото на 25 юли с темите на деня. В програма „Точно днес“ се потапяме в недотам дълбоките води на язовир „Пясъчник“, който пресъхва. За проблема, рисковете, които крие и какво е състоянието на останалите водоеми в района говорим с Васил Узунов, директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.  И от там се пренасяме към..

публикувано на 24.07.24 в 16:51

Сезони, цели и танци с „Вход свободен“

Заедно сме до 15 часа. Ще си говорим за танци в рубриката „За и против“. За рода и сезоните, разказва Аида Марковска, накратко.  За самоанализа, по отношение постигането на целите, ще ни обясни Милена Милева, учител по йога. Днешният 24 юли е Ден на радостта – радостта от простите неща. Той се отбелязва официално от 1981 година. Честит..

обновено на 24.07.24 в 09:41

"Точно днес" по летните дилеми и проценти

Софийски градски съд определи за нищожно решението, с което Общинският съвет на Варна апортира акциите на общината от Международния панаир - Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест", чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов. По темата, която обещава дълго продължение говорим с Богдан Богданов, народен представител от ПП-ДБ, който още като министър..

публикувано на 23.07.24 в 16:25

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 23.07.24 в 15:55

"Вход свободен" в разгара на сезона

Юли усети, че е пренапрегнал реотаните, леко намали степента на жегата и сега доволно отдъхва върху тлеещата жарава от изпочупени температурни рекорди. Ние обаче не се отпускаме, защото август амбициозно наднича зад ъгъла, гледа с пламтящо нетъпение и изобщо   не прилича на  по- милостив. На географската карта на България сякаш е закарфичена бележка "..

публикувано на 23.07.24 в 09:45