Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" на старта на новата седмица

Започва Страстната седмица, която във всеки ден преживява пътя на страданието, който води до Възкресението. На Велики понеделник ще разкажем за символиката във вярата с д-р Ева Ковачева, преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски", специалист по Нов Завет. 

Страстите на съвремието са фокус в предаването във времето между 8.00 и 9.00 часа. Говорим за изборите и не/възможния път към съставяне на правителство с професора по конституционно право Иван Тодоров. Ще чуем и коментара му за приетите на първо четене промени в Изборния кодекс.

Може ли и колко дълго държавата за издържи властови трусове? Въпросите за икономическата стабилност и за опасенията около Плана за възстановяване и устойчивост ще са към икономическия анализатор и управител на "Тракия тех" Георги Стоев.

Празничното ваксиниране в Пловдивска област - как ще се случи? Това ще научим от зам. - директора на РЗИ Пловдив д-р Аргир Аргиров.

И още един лекар в предаването. Д-р Христиана Бацелова, която познаваме като епидемиолог, споделя повече за своя личен ритъм в  "Добро утро, ден!"

А в Зона "Култура" сме в Сопот за среща с режисьора Петринел Гочев, преди представлението "Под игото - 1894-та", което Габровският драмататичен театър представя в града на Вазов.Още от категорията

Посрещаме лятото с "Вход свободен"

Ще дадем старт на новата работна седмица и на летния сезон с вълнуващи теми.  Ще говорим за кафето и за перлите, не просто като бижу, а като лекарство.  Предстои ни среща и с Ива Петкова, с която ще си поговорим повече за майките пред бърнаут.  Няма да пропуснем и рубриката на колегата Жоро Пеев - "Предразсъдъци и следразсъдъци".  Започваме след..

обновено на 21.06.21 в 09:25

"Точно днес" започва лято 2021

На 21 юни идва астрономическото лято и отмерваме най-дългия ден в годината.  Посвещаваме част от темите "Точно днес" на Свети Дух. Говорят х ората от село Дедево за празника им, в репортажа на Екатерина Костова  За празника на община Калояново говорим с и.д. кмета  Веселин Бонов , който бе избран на този пост до провеждане на избори. Картата на..

публикувано на 20.06.21 в 15:45

Гласовете ви чувам в Клуб "Неделя"

People of Maha е  българо-бразилски проект, който преди 3 години събира 3 момичета в софийска алтернативна рок група със своя авторска музика и огромна любов към сцената. Дефинират музикалния си стил като ретро-футуристичен рок с вдъхновения от поп, класически рок, блус, хард рок и други. Днес в предаването ще ви срещнем с младите дами от групата, за да..

публикувано на 20.06.21 в 12:15

"Добро утро, ден!" с доц. Красимира Кръстанова

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 20.06.21 в 11:27

Неделно с „Шейкър“

Времето, винаги, налага своите промени. Този път, става дума за начина ни на живот. Ще си говорим за „живите места“ на България. Това е нов термин, засега. Свързан с живота, извън големия град. Коментираме темата с Гавраил Гавраилов, социолог, изследовател и автор на няколко книги за селски туризъм. Гостува ни и режисьорът Андрей Христозов, за..

обновено на 19.06.21 в 16:15