Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светъл понеделник с „Вход свободен“

| обновено на 03.05.21 в 09:42

Вторият ден на Великден, отбелязваме заедно. Началото на Светлата седмица. Освен това, 3-ти май е световен ден на Слънцето. Някак светлината на тази седмица, хармонизира със светлината на тази ярка звезда, която дава живот на земята. Да бъде светлина и...движение, напред!

За поредицата от събития, свързани с кампанията „Европейска миля“, разказва Румяна Киризиева от екипа на организаторите за България, Сдружение „БГ Бъди активен“. Пловдив е първият град, който се включва в тази световна инициатива. Много са събитията, към които може да се присъедините, до края на май и в самото начало на юни, и за да подкрепите каузата за борба с рака.

Ще ви заведем и до едно „Магазинче за ноти“, заедно с режисьора Мария Банова. Става дума за спектакъла "Магазинче за ноти", детско куклено представление, което гостува на "Сцена в Jazz-a" в Пловдив, на 8 май.

Рубриката „Орисници“, също, е в понеделнишката ни програма. Очаквайте и рубриката на Жоро Пеев, „Предразсъдъци и следразсъдъци“. 

И послушайте Умберто Еко : „Почивка в средата на деня никога не е от полза за тялото и ние намираме покой само, ако спим през нощта”.

Започваме, след новините в 12. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Андрей Слабаков

Летни срещи в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще ви запознаем с младия кинодокуменалист Теодор Геонов. Ще говорим за търсеното и намреното по пътя през киноакадемията в Прага до неочакваните фестивалните награди за дебютния му филм "Защо?".  Във втората част на Клуб "Неделя" разговаряме с завърналият се от Европейския парламент кинорежисьор Андрей Слабаков. Един разговор извън..

публикувано на 28.07.24 в 13:05

Ранно утро с "Шейкър"

В неделното утро ви предлагаме  своята компания, а с нея и срещите, разговорите и темите, които се надяваме да бъдат повече от интересни!  Смях и забавление са в плановете ни за днес, но ще погледнем на смеха по различен начин. Йога на смеха е новост за мнозина! За  приликите и разликите й със смехотерапията  и какви са големите цели и идеи на Йога..

публикувано на 27.07.24 в 16:05

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 26.07.24 в 21:09

"Вход свободен" пооследен делник

В последния работен ден оставаме фокусирани в подгоотовката за предстоящите почивни дни!  С напредване развитието на техологичния ни свят, все по - често и все по - силно усещаме необходимост от общуване с природата. Разглеждаме общуването човек, но в най - пълноценния смисъл, където всеки допринася за развитието на връзката и никой не наранява или..

публикувано на 26.07.24 в 09:30

Спортни и спорни състезания "Точно днес"

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Ще ги припомним и сравним със съвремието и в един от сутрешните ни разговори -  с доц.   д-р  Боряна Ангелова-..

публикувано на 25.07.24 в 16:49