Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С адреналина на делника "Точно днес"

В първия от двата непразнични дни на тази седмица ще говорим за пари, здраве и избори -  ритъм, твърде различен от дългата серия празници....

На Разпети петък кметът Здравко Димитров призова пловдивчани за подкрепа градът да изтегли заем от 113 501 750 лв от Фонда за устойчиви градове за реализиране на 11 инфраструктурни проекти. Общественото обсъждане за поемането на новия дълг ще се проведе на 12-ти май. С кмета ще говорим седмица преди това.

 Изборите минаха, изборите идват. В сряда БСП ще върне мандата за съставяне на правителство, а президентът Румен Радев свиква консултации за състава на новата ЦИК. За новите правила, краткия живот на 45 НС и за тона на обществения разговор ще говорим с депутатите Мария Капон от "Изправи се! Мутри вън!" и Радомир Чолаков от ГЕРБ - СДС.

Малко преди 9 часа с председателя на Българското общество на пациентите с пулмонална хипретония ще разкажем за проблемите им днес, когато знакови сгради ше се осветят в синьо в знак на солидарност с тях.

Ще научим повече и за Четвъртия международен фестивал „Здравей, Армения“, който започва с фотоизложбата „Арцах – изгубен в мира“, в разговор председателя на УС на фондация Арцах - Мариам Гарабедян.

Очаквайте Валя Балаканска в "Добро утро, ден!"  и продължениего на очерка за Октавиан Август в поредицата на Пламен Асенов "Великите европейци".Още от категорията

„Алтер его” - как да се борим с мързела

Едно мързеливо „Алтер его“ бавно се задава на хоризонта. Полека-лека, без излишни усилия и с много лежерна музика ще протече предаването ни тази събота.  Покрай очертаващата се радио-разтуха ще поздравим на патерица двама рожденици: поетесата Станислава Станоева и поета-сатирик Виктор Самуилов.  Ако Станислава Станоева не се зарази от мързела на..

обновено на 15.05.21 в 10:15

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени ! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 14.05.21 в 19:04

Промените "Ден след ден"

Заявено, започнато и предстоящо от служебното правителство – промяна за добро или реваншизъм? Ще стане ли ясно какво е истинското състояние на държавата? Разговорът ще е с политическия анализатор и бивш посланик на България в Русия  Илиян Василев . Кадровите рокади в МВР ще помогнат ли да се осигури провеждането на честни избори на 11 юли? От кого..

публикувано на 14.05.21 в 14:57

"Вход Свободен" – с поглед към почивните дни

В петък ви срещаме със слънчевата Хилда Казасян, която обещава да ни подари празник, на предстоящия концерт „Да послушаме кино“, който ще се случи следващата сряда. „Пиано пътешествие“ е другото ни предложение, за почивните дни, то ще се слчи в „Капана“, а какво точно ще се случи, ни разказва Кристина Гьошева – Димитрова, която е автор на този..

обновено на 14.05.21 в 10:12

(Не)решени уравнения "Точно днес"

Изборите не подредиха политическия пъзел, частите се разместиха още повече, а преди 11 юли тече ново напасване. Зад борда на 45 парламент, поотделно, патриотичните формации се договарят за ново обединение. Ще успеят ли, на каква база, на каква цена и с каква кауза? По темата разговаряме с Борис Ячев -  зам.- председател на НФСБ и областен председетел на..

публикувано на 13.05.21 в 17:37