Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Политика и здравеопазване - в "Ден след ден" на Светла сряда

БСП върна 3-тия проучвателен мандат за съставяне на правителство и така бяха изчерпани и трите възможности 45-то НС да излъчи кабинет. Следва назначаване на служебно правителство и предсрочни парламентарни избори. Защо се стигна до тази криза и какви са прогнозите за избирателна активност през юли, ще коментираме с политолога Анастас Стефанов от Изследователски център „Тренд“.  

Днес са насрочени консултации при президента за състава на новата Централна избирателна комисия. БСП, "Демократична България" и коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ вече обявиха своите номинации според квотния принцип. Какви ще са предизвикателствата пред новия състав на ЦИК, която ще работи в намален състав на предсрочните парламентарни избори – ще чуем експертното мнение на досегашния говорител на комисията Таня Цанева.

ГЕРБ даде на Конституционния съд промените в Изборния кодекс, приети от парламента преди дни. Какво следва и как ще се отрази това на предстоящия вот, коментира Ива Лазарова от Института за развитие на публичната среда.  

Пловдивските теми:

Община Пловдив обяви тази сутрин, че е готова да подпише договора за реконструкция на ул. „Даме Груев“ с избрания изпълнител „Парсек груп“ ЕООД. Договорът е на стойност 7 396 680 лв с ДДС, а срокът на изпълнение - 300 дни. Кога може да започне реконструкцията на улицата и как ще се организира трафикът по време на ремонта, очакваме да обясни кметът на район „Южен“ Костадин Язов.

По време на Великденските празници има „зелен коридор“ за поставяне на ваксини. Каква е ситуацията днес и колко хора си направиха имунизации, провери Никола Николов.

На днешния Международен ден на акушерката говорим за предизвикателствата на професията по време на пандемия с Петя Запрянова, която стана акушерка № 1 в Европа в края на миналата година.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно!

Още от категорията

"Точно днес" в началото на новата седмица

От 6.00 до 9.30  - ето темите и гостите ни в понеделник - Ваксинирането - доброволно, но с известно побутване с новите правила за сваляне на маските и още - мисия (не)възможна ли е имунизациятав Столипиново - говорим с един от неформалните лидери в квартала - Еньо Петров и с д-р Милена Панайотова - началник на отдел "Противоепидемичен контрол" в РЗИ..

публикувано на 13.06.21 в 17:35

Клуб "Неделя" - усмивки в края на уикенда

В края на уикенда ще ви срещнем с Емилия Алексиева – инструктор по неврографика. Тя ще ни разкаже повече за едни нов метод на общуване. С Елена Малева ще обърнем внимание потока на щастливата енергия, а за финал, с Мария Димитрова, ще поговорим за "мехенди". Започваме след новините в 16. 

обновено на 13.06.21 в 15:11

Ранно Утро с "Шейкър"

Настъпващото лято е време за срещи и завръщания! Отдавна жадувано време за отмора и за красиви мечти! В неделното утро ви срещаме със Запрянка Ангелова и нейната стихосбирка "Върнах се", която представи в Етнографски музей - Пловдив, по време на своето лятно завръщане в родината. Запрянка Ангелова живее и работи в Германия от 15 години. Как съчетава..

публикувано на 11.06.21 в 16:30

"Ден след ден" без вода, преди избори и на път

На 11 юни в следобедното ни предаване "Ден след ден" очаквайте истинско "виенско колело" от теми:  Да пътуват с европейски сертификат не само ваксинираните срещу COVID-19, но и преболедувалите вируса с доказани антитела, но без ПСР тест за това – за писмата до европейските и български институции с това настояване ще говорим с националния омбудсман..

публикувано на 11.06.21 в 14:15
Снимка: личен архив

"Вход свободен" като по ноти

Последната една година се оказа изпитание за всички музиканти и хора на изкуството заради затворените сцени, зали и места за свирене, но за Ангел Заберски Трио работата не спира и те вече са готови със своя нов албум, продължение на линията „Like Jazz”, която срещна класиката с джаза.  Днес в предаването ще разговаряме със забележителния джаз музикант..

публикувано на 11.06.21 в 09:04