Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вход свободен" в Международния ден на Радиото и телевизията

Днес в предаването си честитим професионалния празник на радиото и телевизията, но не почиваме, а работим и на този ден, защото радиото никога не спира, то е винаги с вас! 
Ще ви разкажем как е почнало всичко в далечната 1896 година, кой е Александър Попов и как името на Хайнрих Херц става първото предадено в ефир радиосъобщение.
Ще говорим с хора като Тома Спространов , които са част от  живата история на нашето радио. 
Слушателите са нашата публика и за тях сме подготвили подбрана и свежа музика , както и калейдоскоп от вкусни факти от цял свят.
Започваме веднага след новините в 12!

Още от категорията

Любов и действия във „Вход свободен“

Днес говорим за финала на проекта „Извънредно огледало“ и за представлението „"Ромео и Жулиета" от кв.100липиНоВо!“, този петък, от 12 часа. Разговаряме с психолога Емилия Крушков, от „Обединени професионалисти за устойчиво развитие“ Пловдив.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, следва своя ход, както и минутите за кино. Вторник е.....

обновено на 22.06.21 в 09:29

„Точно днес“ - ковид истории и щрихи от САЩ

Искаме или не – ковид предизвикателствата продължават да управляват живота ни. Лятото няма как да не намали бдителността ни, но е факт – Covid-19 не си е отишъл, желаещите да се ваксинират не се увеличават, а Министерството на здравеопазването излиза с нова стратегия. Заплашва ли ни нова вълна и как появата на индийския вариант ще..

публикувано на 21.06.21 в 16:09

"Ден след ден" посрещаме лятото, но казваме ли "чао" на короната?

На 21 юни в "Ден след ден" посрещаме лятото, но ще кажем ли чао на коронавируса? Ето как ще търсим отговорите: В непредставително проучване на броя на хората с антитела у нас Пазарджик попадна на челно място. Какво означава това ще научим от интерв‘то на Антоанета петричанска с д-р Иванка Василева от Надзор на заразните болести към местната РЗИ..

публикувано на 21.06.21 в 14:37

Проф. Евгений Шевкенов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" е със световноизвестния цигулар и диригент проф. Евгений Шевкенов . През юни той свири в родния си град на Международния фестивал на камерната музика в Стария Пловдив. Евгений Шевкенов е артистичен директор на утвърдения форум. Пловдивчанинът има изключително успешна кариера в чужбина. Цигуларят живее и работи във Виена, участва в..

обновено на 21.06.21 в 14:24

Посрещаме лятото с "Вход свободен"

Ще дадем старт на новата работна седмица и на летния сезон с вълнуващи теми.  Ще говорим за кафето и за перлите, не просто като бижу, а като лекарство.  Предстои ни среща и с Ива Петкова, с която ще си поговорим повече за майките пред бърнаут.  Няма да пропуснем и рубриката на колегата Жоро Пеев - "Предразсъдъци и следразсъдъци".  Започваме след..

обновено на 21.06.21 в 09:25