Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Равносметки от късото НС и туризма по Великден в "Ден след ден"

Бургас по дългите почивни дни между Великден и Гергьовден, 2021
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

В Международния ден на радиото, който тази година у нас се оказва втори в рабортен ден в следвеликденската Светла седмица и един от последните работни дни на 45-ия Парламент, ще говорим основно за политика.

Какво успяха и какво не народните представители в Народното събрание? Ще чуете развносметката на двама от пловдивските дебютанти като депутати – Иван Петков от БСП и Ивайло Старибратов от Демократична България.

Какво ще реши Конституционният съд по жалбата на ГЕРБ, свързана с промените в Изборния кодекс за машинно гласуване? Очаквайте прогноза на  доктора по конституционно право и политик Борислав Цеков, който анализира и работата на вече отиващия си Парламент.

Напълниха ли се курортите с туристи през дългите почивни дни около Великден и Гергьовден? И има ли туристическият бранш у нас предложение за служебен министър на туризма? Отговорите ще научим от Златко Златанов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация и председател на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи.

Извън политиката – за успешно приключилата акция по спасяване на пловдивски туристи, загубили се в Родопите в района на Рудозем ще ни ртазкаже Стоян Терзиев.

Накрая от младата художничка Мина Денева ще научим кога, как и защо художници от 4 до 11 годишна възраст ще рисуват вековните чинари в село Белащица и къщите в Стария Пловдив.

Започваме след новините в 15 часа и ще бъдем с вас до новините в 17:00, слушайте ни!
Още от категорията

На Еньовден - за билките, траките, съседите, Европа - "Точно днес"

Из нашите земи рождението на Йоан Кръстител е известно като Еньовден – българския  народен празник, който всяка година честваме на 24 юни. Народът казва, че оттогава започва да се пронизва далечното начало на зимата, а който види на изгрев Слънцето да трепти и танцува, ще бъде здрав през цялата година. Вярва се още, че различните лековити..

публикувано на 23.06.21 в 17:21

"Ден след ден" с жегите

Лято е. Вече е доста напечено. Заедно с температурите се покачват и емоциите, поне тези, свързани с предстоящите избори. В Смолянско предизборната търговия с гласове е набрала голяма скорост, а върху избиратели се оказва безпрецедентен натиск, обяви министърът на вътрешните работи  Бойко Рашков . Натискът е по различен начин, по различни причини и по..

публикувано на 23.06.21 в 14:56

Проф. Евгений Шевкенов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" е със световноизвестния цигулар и диригент проф. Евгений Шевкенов . През юни той свири в родния си град на Международния фестивал на камерната музика в Стария Пловдив. Евгений Шевкенов е артистичен директор на утвърдения форум. Пловдивчанинът има изключително успешна кариера в чужбина. Цигуларят живее и работи във Виена, участва в..

обновено на 23.06.21 в 14:07

"Вход Свободен" – лятото е в града

Летните ни разходки и срещи с интересни събеседници продължават! Отвеждаме ви на едно от обичаните и предпочитани  места за разходка в Пловдив – Регионален Етнографски Музей. И тази локация не е случаен избор, а конкретен и носещ много смисъл, сантимент  за днешния ни гост , и дълга във времето история за един от емблематичните фестивали на..

обновено на 23.06.21 в 09:37

"Точно днес" – лятно и цветно за доброто и добрините на 23 юни

За десети пореден път Пловдив избра най-добрите си хора. Това стана в юбилейната кампания „Пловдив – град на доброто“, в която се включиха много пловдивчани със свои номинации. Гласовете им ще чуем в репортажа на Екатерина Костова. Дарителството на плазма и човешката  солидарност през погледа на Димитър Йонов от Пазарджик, който след битката с..

публикувано на 22.06.21 в 15:41