Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Равносметки от късото НС и туризма по Великден в "Ден след ден"

Бургас по дългите почивни дни между Великден и Гергьовден, 2021
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

В Международния ден на радиото, който тази година у нас се оказва втори в рабортен ден в следвеликденската Светла седмица и един от последните работни дни на 45-ия Парламент, ще говорим основно за политика.

Какво успяха и какво не народните представители в Народното събрание? Ще чуете развносметката на двама от пловдивските дебютанти като депутати – Иван Петков от БСП и Ивайло Старибратов от Демократична България.

Какво ще реши Конституционният съд по жалбата на ГЕРБ, свързана с промените в Изборния кодекс за машинно гласуване? Очаквайте прогноза на  доктора по конституционно право и политик Борислав Цеков, който анализира и работата на вече отиващия си Парламент.

Напълниха ли се курортите с туристи през дългите почивни дни около Великден и Гергьовден? И има ли туристическият бранш у нас предложение за служебен министър на туризма? Отговорите ще научим от Златко Златанов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация и председател на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи.

Извън политиката – за успешно приключилата акция по спасяване на пловдивски туристи, загубили се в Родопите в района на Рудозем ще ни ртазкаже Стоян Терзиев.

Накрая от младата художничка Мина Денева ще научим кога, как и защо художници от 4 до 11 годишна възраст ще рисуват вековните чинари в село Белащица и къщите в Стария Пловдив.

Започваме след новините в 15 часа и ще бъдем с вас до новините в 17:00, слушайте ни!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39