Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мнозинството от избирателите ще поискат стабилност след изборите

Калоян Методиев
Снимка: БГНЕС

„След 11 юли мнозинството от избирателите ще поискат някаква форма на стабилност, защото това е целта на едно управление, на политиката – да решава проблеми, да създава някаква среда на сигурност и на развитие. А сме свидетели точно на обратното в момента – на процес на разместване на пластовете“, това заяви в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Калоян Методиев, политолог и директор на Институт „Рего“.

Калоян Методиев уточни, че е силно скептичен към формулировката „партии на протеста“, тъй като някои не са участвали в антиправителствените протести, а самият протест не е довел до свалянето на Борисов от власт. Той допусна, че след извънредния вот, може да се говори за съставяне на правителство.

„Можем да говорим за някакво управление на принципна основа, което да успее да стабилизира икономиката и здравната система, защото това са двата основни проблема в държавата. Ще се търси управление, което да е прагматично и да решава проблеми, а за три от така наречените нови партии, едва ли ще има същото място. При всички случаи ще има разместване“, коментира Калоян Методиев.

Политологът заяви, че от българските избиратели може да се очаква всичко.

„Действат емоционално, непредвидими са. В определени моменти мълчат, когато трябва да говорят. А в един момент, когато трябва да вземе решение – прави го емоционално, в една или друга посока“, каза още Методиев.

Цялото интервю с Калоян Методиев можете да чуете в звуковия файл.

Мнението на пловдивчани за работата на 45-то НС и за предстоящите извънредни парламентарни избори можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Идва първата гореща вълна за това лято, пазете здравето си

Въпреки почти ежедневните валежи през последните дни, прогнозите сочат, че от сряда следващата седмица и у нас се очаква горещо време. Още от понеделник тeмпeрaтуритe щe запoчнaт дa ce пoвишават, a oт cрядa щe ca твърдo нaд 30 грaдуca пo Цeлзий. Горещото време става опасно когато се задържи няколко дни, предупреждава  Зорница Спасова , главен..

публикувано на 18.06.21 в 15:57

Търсим помощта на кабинета за пътя до Чудните мостове

250 000 лева за необходими за възстановяването на разрушения път до „Чудните мостове “ – съобщи в интервю за Радио Пловдив кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев . Пороят от последното денонощие разруши 7-километрова пътна отсечка и поради наводняването на участъка оттам може да се преминава само с високопроходими..

публикувано на 18.06.21 в 15:55

Хората в Брестовица не вярват в данните на РЗИ за водата

От гражданското сдружение "Живот за Брестовица" изразиха съмнение в данните на РЗИ Пловдив за количествата манган в питейната вода на селото. Припомняме, че вчера в интервю за Радио Пловдив доктор Цвета Иванова, директор на дирекция „Обществено здраве“ в РЗИ-Пловдив, съобщи, че от 24 февруари тази година досега във всички проби от водата в село..

обновено на 18.06.21 в 15:41

"Рестартирай Европа" -"сбогом" на пластмасовите прибори от 3 юли

На 3 юли тази година в страните от ЕС, включително и в България, влиза в сила директива 904, ограничаваща използването на определени пласмасови продукти. Пластмасовите  чинии и прибори за хранене, бъркалки, клечки за уши, стиропорените съдове за храна  остават в миналото. Опазването на околната среда през последното десетилетие се превърна във..

обновено на 18.06.21 в 12:49

Северна Македония иска да влезе в ЕС с тоталитарната си идеология

„Целта на България е Македония да бъде част от европейското семейство. Нещо повече – през последните 4-5 години тя положи много усилия Северна Македония да получи тази отворена врата, която и сега в България продължава да е отворена“. Това заяви журналистът и Любчо Нешков. По думите му, във визитата на Зоран Заев в България точно сега – часове..

публикувано на 18.06.21 в 11:03