Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" за дух и здраве

Снимка: Денис Крумков

"Точно днес" във вторник по темите от седмицата:

ваксини в пандемия,

политика в криза,

култура в Пловдив. 

На 11 май отбелязваме 170 години от първото честване в Пловдив на великото дело на Светите братя Кирил и Методий. За проявите в Стария град ще разкажем с Донка Налбантова, ръководител на отдел "Културна политика" на общинския институт.

Нашите гости в ефира ще са: здравният експерт Аркади Шарков, за цифровото зелено удостоверение, което въвежда ЕК, и за т.нар. имунизационен паспорт, с който ще се пътува по света, както и за темпа на ваксинациите в България.

Политологът  д-р Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи, по темата за комисията за ревизия на управлението Борисов, за спецпрокуратурата и съда да се закрият, с искане на някои от партиите от отиващия се парламент.

"Рестартирай Европа" е с акцент "STEM обучението и пандемията" -  репортаж на Стоян Терзиев.

"Добро утро, ден!" е с актьора Иво Игнатов - Кени за контакта с публиката и човешкото лице на клоуна. 

На зона "Култура" гостува художникът Стефан Балтов, който открива изложба в галерия "Възраждане" наречена "Нео-романтизъм. Пейзажи от Аркадия". Минути за премиерата на книгата с разкази "Уудсток в градината" на д-р Димитър Гачев, в едно интервю на Галя Митева. 

Още от категорията

„Точно днес“ на изпити, протести и изложби

В сряда сутрин  по горещите точки и събития, които ще следим в и развитие през деня. -Как започва Национално външно оценяване по БЕЛ. За първи път в системата на българското образование ще се проведат изпити и в 10 клас. Седмокласниците пък влизат в битката за гимназиите – над 5800 са те в Пловдив и областта. Антония Попова ще улови..

публикувано на 15.06.21 в 16:27

Всичко тече, всичко се променя "Ден след ден"

Лични данни на хиляди пловдивчани, които са членове на секционните избирателни комисии за вота на 11 юли, изтекоха в интернет. Течът на данни е станал след заседанието на РИК 16 снощи. По темата работи  Екатерина Костова . Областният управител Ангел Стоев е констатирал редица нарушения по Закона за обществените поръчки при обявената поръчка..

публикувано на 15.06.21 в 14:12

"Вход свободен" за паник атаките и справянето с тях

В днешно време паник атаките стават все по-често срещани. На голяма част от хората им е известно онова ужасно чувство при получаване на паник атаката. Как можем да се преборим с тях чрез етерични масла и ТЕС практика? Ще разберем от Анелия Трампова – сертифициран ароматерапевт.  Очаквайте и още интересни теми. Няма да пропуснем и рубриките "Кино" и..

обновено на 15.06.21 в 09:31

Възможни или невъзможни реформи „Точно днес?

Поредни заявки за сериозни промени във важни обществени сфери прави служебното правителство, което има хоризонт още месец. Във второто утро на седмицата ние питаме – адекватни и логични ли са те? Отговорите очаквайте във времето от 6 до 9.30 ч., когато ще чуете: Социологът Първан Симеонов с коментар за едномесечните действия на..

публикувано на 14.06.21 в 15:50

Книги, срещи, коментари "Ден след ден"

Как аварийно ще бъдат спасени осем детски градини в Пловдив, които се нуждаят от неотложни ремонти? Огледът на място в една от тях и плановете за реакции на кмета и екипа му обобщава в репортажа си Иванка Петкова . Пак спасяване, но на защитения вид мечки в Родопите, е повод за спешна среща на контролни институции в Смолян. Ще се засилят ли..

публикувано на 14.06.21 в 14:54