Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден след ден" - генераЛна смяна във властта

| обновено на 11.05.21 в 14:42

Нов кабинет, разпуснат парламент, нови избори, нова ЦИК, нови хора в политиката. Започва ново броене до 11-ти юли, когато вече официално са насрочени предсрочните парламентарни избори. 

Какво да очакваме от новия служебен кабинет, кои са спешните задачи, които трябва да реши, освен организирането на изборите, колко дълго може да управлява служебният кабинет ще обсъдим в двата часа на предаването „Ден след ден“. Но не само. Докато очакваха указите на президента за новото правителство и за изборите, ГЕРБ се събраха на национално събрание, макар и онлайн. Направени бяха кадрови промени в Изпълнителната комисия, които също трябва да бъдат обяснени. 

Освен за управлението и изборите ще говорим за хората и пътищата в Пловдив. Прясно асфалтираното Околовръстно шосе възмути шофьорите след ремонта, особено след като там стана тежка катастрофа с жертви. На място Богдан Милчев от Института за пътна безопасност заключи, че една от най- натоварените отсечки е опасна  и създава предпоставки за катастрофи. Аргументите му ще бъдат част от конфликтните точки в предаването. 

В Пловдив бе открит регионален офис на програмата "Европа директно". За ползите и достъпа до информация също ще разкажем в рамките на изданието. 

На финала - Пловдив - градът, в който за първи път се чества Деня на Светите братя Кирил и Методий, го направи отново. Звукова картина чуйте във времето между 15 и 17 часа!


Още от категорията

Посрещаме лятото с "Вход свободен"

Ще дадем старт на новата работна седмица и на летния сезон с вълнуващи теми.  Ще говорим за кафето и за перлите, не просто като бижу, а като лекарство.  Предстои ни среща и с Ива Петкова, с която ще си поговорим повече за майките пред бърнаут.  Няма да пропуснем и рубриката на колегата Жоро Пеев - "Предразсъдъци и следразсъдъци".  Започваме след..

обновено на 21.06.21 в 09:25

"Точно днес" започва лято 2021

На 21 юни идва астрономическото лято и отмерваме най-дългия ден в годината.  Посвещаваме част от темите "Точно днес" на Свети Дух. Говорят х ората от село Дедево за празника им, в репортажа на Екатерина Костова  За празника на община Калояново говорим с и.д. кмета  Веселин Бонов , който бе избран на този пост до провеждане на избори. Картата на..

публикувано на 20.06.21 в 15:45

Гласовете ви чувам в Клуб "Неделя"

People of Maha е  българо-бразилски проект, който преди 3 години събира 3 момичета в софийска алтернативна рок група със своя авторска музика и огромна любов към сцената. Дефинират музикалния си стил като ретро-футуристичен рок с вдъхновения от поп, класически рок, блус, хард рок и други. Днес в предаването ще ви срещнем с младите дами от групата, за да..

публикувано на 20.06.21 в 12:15

"Добро утро, ден!" с доц. Красимира Кръстанова

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 20.06.21 в 11:27

Неделно с „Шейкър“

Времето, винаги, налага своите промени. Този път, става дума за начина ни на живот. Ще си говорим за „живите места“ на България. Това е нов термин, засега. Свързан с живота, извън големия град. Коментираме темата с Гавраил Гавраилов, социолог, изследовател и автор на няколко книги за селски туризъм. Гостува ни и режисьорът Андрей Христозов, за..

обновено на 19.06.21 в 16:15