Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За трудните маршрути към целта - "Точно днес"

Служебният кабинет пое щафетата на управлението с амбицията за почтеност, прозрачност и професионализъм. Без да се ангажира с пълно решаване на проблемите в държавата, новият  служебен премиер Стефан Янев обеща екипът му да постави началото на този очакван процес. А единственият начин за справяне с кризите той видя в обединението на нацията, в диалога с българския бизнес и уважението към лекарите и учителите, които изнесоха тежестта на  здравната криза. След словесните заявки, които дадоха новите във властта, от днес предстои да видим и делата им. Маршрутите, които предстои да извървят към целите, са трудни.  

За амбициите и очакванията към служебното правителство ще разговаряме с политическия анализатор  и журналист Емил Спахийски.

Надхвърлят ли очакванията на хората правомощията и възможностите на служебното правителство и изчерпват ли се те основно с организацията на предсрочните избори. По темата – доц. д-р  по конституционно право в СУ „Кл.Охридски“ Атанас Славов.

Спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“ е домакин на научно-приложен форум „Дронове и сигурност“ Атрактивното академично събитие се организира от Катедра „Политически науки и национална сигурност“ към Факултета по икономически и социални науки на Пловдивския университет.

С проф. д-р Станимир Стоянов от Катедра „Компютърни системи“ на Факултета по математика и информатика в ПУ  - разговор за връзката интелигентност – интелект – изкуствен интелект и потенциала на страната ни в сферата на киберсигурността.

В минутите за култура след  9.00 чуйте интервю  с организатора на Международния фестивал на поезията „Орфей“ в Пловдив – писателя Антон Баев. Сред тримата български участници в престижния форум са и колегите ни журналисти от Радио-Пловдив – Екатерина Костова и Стоян Терзиев.

А първите минути на утрото и в четвъртък  оставаме в компанията на актьора и директор на Театър „Хенд“ Иво Игнатов – Кени, който гостува в рубриката „Добро утро, Ден“.


Още от категорията

"Точно днес" към лятото и вота

С темпото на хладни утрини, дъжд и вятър приближаваме лято 2021, на 21 юни. Подготовката за отпуски и почивките на децата върви паралелно с говоренето и действията за извънредния вот на 11 юли.  Новата Национална програма „Отново заедно“ беше приета от Министерския съвет. Тя ще бъде финансирана с 15 млн. лв. от държавния бюджет, предвидени за подкрепа на..

публикувано на 16.06.21 в 15:17
Пловдив,

"Ден след ден" нагласи преди вота, протести и изпити

На 16 юни в следобедното предаване на радио Пловдив "Ден след ден"  ще тръгнем от настроенията на хората за парламентарните избори през юли. Почти седмица след началото на предизборната кампания как се очертава 46 НС като състав – ще коментира след последното социологическо проучване на Медиана социологът Кольо Колев.  А какви са политическите..

публикувано на 16.06.21 в 14:17

Доц. Красимира Кръстанова в "Добро утро, ден!"

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 16.06.21 в 14:00

"Вход свободен" - Финансовата независимост и жените

Живеем във време на еманципация, на извоювани от мнозина права, във времена на полово равенство и поделяне на отговорности. В някои светове, в някои общества, това е истина и тя се прилага на практика. В други, жената все още е зависеща и подвластна на мъжа. Между единия и другия свят, между борбите за права и признание, като че ли отдавна не е..

обновено на 16.06.21 в 09:31

„Точно днес“ на изпити, протести и изложби

В сряда сутрин  по горещите точки и събития, които ще следим в и развитие през деня. -Как започва Национално външно оценяване по БЕЛ. За първи път в системата на българското образование ще се проведат изпити и в 10 клас. Седмокласниците пък влизат в битката за гимназиите – над 5800 са те в Пловдив и областта. Антония Попова ще улови..

публикувано на 15.06.21 в 16:27