Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От напрежението до смеха "Ден след ден"

| обновено на 13.05.21 в 14:36
Изложба на Васил Василев-Зуека в галерия УПАРК
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Изборите за 46-то НС – какви са предизвикателствата пред новата ЦИК? Как ще гласуваме, ако сме на почивка и как ще се организира машинния вот в чужбина? Отговорите ще са на говорителката на комисията Росица Мaтева в началото на днешното предаване "Ден след ден". 

Първо заседание на служебното правителство днес. Kак започва то, в какви обществено-икономически условия ще се проведат предстоящите парламентарни избори и докато управлява временният кабинет, как ще се прегрупират старите партии? Анализ на актуалната полуитическа обстановка ще направи в ефир политологът Яница Петкова.

За засилващото се напрежение в Ивицата Газа – предизвестено ли беше и докъде може да стигне в този момент в ефир щше говорим с проф. Владимир Чуков.

Във втория час на предаването ще включим бившия военен министър Красимир Каракачнов с политически разговор за  искането на ВМРО-БНД за нова Конституция, президентска република и намаляване броя на депутатите, както и за патриотичното обединението, което се готви за предстоящите избори. 

Изпълнява ли целите си Многонационалното учение Trojan Footprint – South 21”,в което страната ни е един от домакините, а българските командоси от Съвместното командване на специалните операции тренират специални опреации по суша, въздух и море с военослужещи от САЩ, Великобритания и Испания – очакваме да ни разкаже Севдалин Палаузов, нашият специален пратеник на медийния ден, за който в Пловдив пристигна началникът на отбраната адмирал Евтим Евтимов.

Защо евродепутатите призоваха с резолюция ЕС да признае достъпа до достойни жилища на достъпни цени като приложимо основно право на човека да настоява за мерки за премахване на бездомността – репортажът по темата е на колегите ни от Радио Видин в рубриката „Рестартирай Европа“.

Накрая – как Пловдив домакинства дебютната изложба на актьора Васил Василев-Зуека, от кога и какво рисува – с нетърпение очаквам интервюто на Антония Попова с него.

Започваме след новините в 15 часа и ще сме с вас до новините в 17 часа. Слушайте ни!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39