Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От напрежението до смеха "Ден след ден"

| обновено на 13.05.21 в 14:36
Изложба на Васил Василев-Зуека в галерия УПАРК
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Изборите за 46-то НС – какви са предизвикателствата пред новата ЦИК? Как ще гласуваме, ако сме на почивка и как ще се организира машинния вот в чужбина? Отговорите ще са на говорителката на комисията Росица Мaтева в началото на днешното предаване "Ден след ден". 

Първо заседание на служебното правителство днес. Kак започва то, в какви обществено-икономически условия ще се проведат предстоящите парламентарни избори и докато управлява временният кабинет, как ще се прегрупират старите партии? Анализ на актуалната полуитическа обстановка ще направи в ефир политологът Яница Петкова.

За засилващото се напрежение в Ивицата Газа – предизвестено ли беше и докъде може да стигне в този момент в ефир щше говорим с проф. Владимир Чуков.

Във втория час на предаването ще включим бившия военен министър Красимир Каракачнов с политически разговор за  искането на ВМРО-БНД за нова Конституция, президентска република и намаляване броя на депутатите, както и за патриотичното обединението, което се готви за предстоящите избори. 

Изпълнява ли целите си Многонационалното учение Trojan Footprint – South 21”,в което страната ни е един от домакините, а българските командоси от Съвместното командване на специалните операции тренират специални опреации по суша, въздух и море с военослужещи от САЩ, Великобритания и Испания – очакваме да ни разкаже Севдалин Палаузов, нашият специален пратеник на медийния ден, за който в Пловдив пристигна началникът на отбраната адмирал Евтим Евтимов.

Защо евродепутатите призоваха с резолюция ЕС да признае достъпа до достойни жилища на достъпни цени като приложимо основно право на човека да настоява за мерки за премахване на бездомността – репортажът по темата е на колегите ни от Радио Видин в рубриката „Рестартирай Европа“.

Накрая – как Пловдив домакинства дебютната изложба на актьора Васил Василев-Зуека, от кога и какво рисува – с нетърпение очаквам интервюто на Антония Попова с него.

Започваме след новините в 15 часа и ще сме с вас до новините в 17 часа. Слушайте ни!
Още от категорията

"Точно днес" към лятото и вота

С темпото на хладни утрини, дъжд и вятър приближаваме лято 2021, на 21 юни. Подготовката за отпуски и почивките на децата върви паралелно с говоренето и действията за извънредния вот на 11 юли.  Новата Национална програма „Отново заедно“ беше приета от Министерския съвет. Тя ще бъде финансирана с 15 млн. лв. от държавния бюджет, предвидени за подкрепа на..

публикувано на 16.06.21 в 15:17
Пловдив,

"Ден след ден" нагласи преди вота, протести и изпити

На 16 юни в следобедното предаване на радио Пловдив "Ден след ден"  ще тръгнем от настроенията на хората за парламентарните избори през юли. Почти седмица след началото на предизборната кампания как се очертава 46 НС като състав – ще коментира след последното социологическо проучване на Медиана социологът Кольо Колев.  А какви са политическите..

публикувано на 16.06.21 в 14:17

Доц. Красимира Кръстанова в "Добро утро, ден!"

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 16.06.21 в 14:00

"Вход свободен" - Финансовата независимост и жените

Живеем във време на еманципация, на извоювани от мнозина права, във времена на полово равенство и поделяне на отговорности. В някои светове, в някои общества, това е истина и тя се прилага на практика. В други, жената все още е зависеща и подвластна на мъжа. Между единия и другия свят, между борбите за права и признание, като че ли отдавна не е..

обновено на 16.06.21 в 09:31

„Точно днес“ на изпити, протести и изложби

В сряда сутрин  по горещите точки и събития, които ще следим в и развитие през деня. -Как започва Национално външно оценяване по БЕЛ. За първи път в системата на българското образование ще се проведат изпити и в 10 клас. Седмокласниците пък влизат в битката за гимназиите – над 5800 са те в Пловдив и областта. Антония Попова ще улови..

публикувано на 15.06.21 в 16:27