Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

(Не)решени уравнения "Точно днес"

Изборите не подредиха политическия пъзел, частите се разместиха още повече, а преди 11 юли тече ново напасване. Зад борда на 45 парламент, поотделно, патриотичните формации се договарят за ново обединение. Ще успеят ли, на каква база, на каква цена и с каква кауза? По темата разговаряме с Борис Ячев -  зам.- председател на НФСБ и областен председетел на организацията в Пловдив.

Политическите привилегии от древността до днес. Митовете за равенството и за тежестта на обещанията - по темата говорим с професорът по политология Георги Манолов.

Модерните технологии и изкуствения интелект, фестивалът за улично изкуство в Пловдив и военното учение  Троян Фуутпринт – 2021 са още от сюжетите, за които разказват репортерите Иванка Петкова, Никола Николов и Севдалин Палаузов.

Гарнираме утрото с актьора Иво Игнатов - Кени и споделеното в "Добро утро, ден!".

И гледаме звездите - през двуметровия телескоп на НАО "Рожен", която след 9 месечно прекъсване отваря врати за посетители.


Още от категорията

Проф. Евгений Шевкенов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" е със световноизвестния цигулар и диригент проф. Евгений Шевкенов . През юни той свири в родния си град на Международния фестивал на камерната музика в Стария Пловдив. Евгений Шевкенов е артистичен директор на утвърдения форум. Пловдивчанинът има изключително успешна кариера в чужбина. Цигуларят живее и работи във Виена, участва в..

обновено на 23.06.21 в 14:07

"Вход Свободен" – лятото е в града

Летните ни разходки и срещи с интересни събеседници продължават! Отвеждаме ви на едно от обичаните и предпочитани  места за разходка в Пловдив – Регионален Етнографски Музей. И тази локация не е случаен избор, а конкретен и носещ много смисъл, сантимент  за днешния ни гост , и дълга във времето история за един от емблематичните фестивали на..

обновено на 23.06.21 в 09:37

"Точно днес" – лятно и цветно за доброто и добрините на 23 юни

За десети пореден път Пловдив избра най-добрите си хора. Това стана в юбилейната кампания „Пловдив – град на доброто“, в която се включиха много пловдивчани със свои номинации. Гласовете им ще чуем в репортажа на Екатерина Костова. Дарителството на плазма и човешката  солидарност през погледа на Димитър Йонов от Пазарджик, който след битката с..

публикувано на 22.06.21 в 15:41

„Ден след ден“ и пловдивските сюжети на 22-ри юни

С протест срещу дрогиран млад шофьор, убил двамата си спътници, с рухнала тухлена къща, заради направен в съседство изкоп за нова сграда и с „узаконеното“ движение на 350 тротинетки Пловдив влиза в новините.  Към трите теми се добавя и инициативата на държавата да популяризира ваксинацията на ромското население, а най- големият квартал в..

публикувано на 22.06.21 в 14:33

Любов и действия във „Вход свободен“

Днес говорим за финала на проекта „Извънредно огледало“ и за представлението „"Ромео и Жулиета" от кв.100липиНоВо!“, този петък, от 12 часа. Разговаряме с психолога Емилия Крушков, от „Обединени професионалисти за устойчиво развитие“ Пловдив.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, следва своя ход, както и минутите за кино. Вторник е.....

обновено на 22.06.21 в 09:29