Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Слънчева неделя с Клуб "Неделя"

| обновено на 16.05.21 в 15:21

Проф. д-р Атанас Джурджев е знакова фигура не само за Медицинския университет в Пловдив, но за града и страната. За съжаление, той ни напусна твърде рано, но личности като него никога не се забравят. Ако беше жив, бившият ректор на 15 май щеше да навърши 80 години. За своя голям приятел и кумец легендарният водещ Тома Спространов реши да отправи музикален поздрав „ин мемориам“. В старта на предаването ще чуем какво е споделил на колегата Жоро Пеев.  

Не малко хора си поставят бариери, когато излизат пред хора и говорят пред публика. Притеснението обаче може да ни изиграе лоша шега. В тази връзка днес ще ви срещнем с Ивета Рангелова – част от проект за подкрепа на майки, на които им предстои завръщане на работа след периода на майчинство. Тя ще ни разкаже повече за това как да говорим уверено пред хора и да печелим всяка публика.

Отпускайрския сезон чука на вратите ни и се започват великите планове за почивки, било то на море или на планина, а защо не и на двете места. Повече за лятната планина и всичко за планинарството ще ни разкаже планинският водач Валентина Алекова. 

Започваме след новините в 16ч. 

Още от категорията

"Точно днес" в началото на новата седмица

От 6.00 до 9.30  - ето темите и гостите ни в понеделник - Ваксинирането - доброволно, но с известно побутване с новите правила за сваляне на маските и още - мисия (не)възможна ли е имунизациятав Столипиново - говорим с един от неформалните лидери в квартала - Еньо Петров и с д-р Милена Панайотова - началник на отдел "Противоепидемичен контрол" в РЗИ..

публикувано на 13.06.21 в 17:35

Клуб "Неделя" - усмивки в края на уикенда

В края на уикенда ще ви срещнем с Емилия Алексиева – инструктор по неврографика. Тя ще ни разкаже повече за едни нов метод на общуване. С Елена Малева ще обърнем внимание потока на щастливата енергия, а за финал, с Мария Димитрова, ще поговорим за "мехенди". Започваме след новините в 16. 

обновено на 13.06.21 в 15:11

Ранно Утро с "Шейкър"

Настъпващото лято е време за срещи и завръщания! Отдавна жадувано време за отмора и за красиви мечти! В неделното утро ви срещаме със Запрянка Ангелова и нейната стихосбирка "Върнах се", която представи в Етнографски музей - Пловдив, по време на своето лятно завръщане в родината. Запрянка Ангелова живее и работи в Германия от 15 години. Как съчетава..

публикувано на 11.06.21 в 16:30

"Ден след ден" без вода, преди избори и на път

На 11 юни в следобедното ни предаване "Ден след ден" очаквайте истинско "виенско колело" от теми:  Да пътуват с европейски сертификат не само ваксинираните срещу COVID-19, но и преболедувалите вируса с доказани антитела, но без ПСР тест за това – за писмата до европейските и български институции с това настояване ще говорим с националния омбудсман..

публикувано на 11.06.21 в 14:15
Снимка: личен архив

"Вход свободен" като по ноти

Последната една година се оказа изпитание за всички музиканти и хора на изкуството заради затворените сцени, зали и места за свирене, но за Ангел Заберски Трио работата не спира и те вече са готови със своя нов албум, продължение на линията „Like Jazz”, която срещна класиката с джаза.  Днес в предаването ще разговаряме със забележителния джаз музикант..

публикувано на 11.06.21 в 09:04