Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вход свободен" - понеделник носи надежда

Късен старт на работната седмица от нас, но осмислен в красота и страст – така накратко можем да опишем това, което предстои в ефира до 14.

Иначе, първото честване на Астор Пиацола, във връзка със стогодишнината от неговото рождение, предстои тази седмица! „100 години Пиацола“ е концерт, който ще представи музика от гениалния композитор, в интерпретации на не по-малко талантливите Зорница Иларионова, Калоян Куманов и Ралица Ботева. Триото подготвя програмата си с много емоция, и ще я представи пред пловдивската публика на сцената на Етнографски музей.

„Орисници“ търси баланса в отношенията меьду мъже и жени – съществува ли хармония в полетата от страст, гадаем с колегите Дора Башакова и Мария Иванова!

Започваме след новините в12.


Още от категорията

По ръба на деловата седмица - "Точно днес"

Доколко опасна е двойната мутация на вируса, както наричат новия индийски вариант на Ковид-19 и до каква степен ще ни предпазят ваксините? Въпросът ни облъчва с несигурност, след регистрирания случай в Плевен и неяснотите около остоянието между номенклатурните класификации на Центъра за заразни и паразитни болести –  „Вариант на интерес“ и „Вариант..

публикувано на 17.06.21 в 16:48

Стари проблеми и нови решения „Ден след ден“

След вчерашните протести, срещи и коментари, прокуратурата възложи на министрите на здравеопазването и на регионалното развитие да направят проверка за качеството на водата в село Брестовица. Междувременно от РЗИ посочиха, че във взетите от 24 февруари насам проби от водата в Брестовица, с изключение само на пробата от 16 март, няма..

публикувано на 17.06.21 в 14:41

Доц. Красимира Кръстанова в "Добро утро, ден!"

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 17.06.21 в 14:08

"Вход свободен" - желание за знание

Юни месец започна с редица планетарни събития, някои от които са продължение на такива, настъпили още през май.  Шестият месец от годината е преполовен и днес ще обърнем внимание на трите зодии, които ще се радват на успех в края на юни.  Ще поговорим и за няколко нестандратни метода за релакс, които може да се прилагат дори и когато не сме в..

обновено на 17.06.21 в 10:03

"Точно днес" към лятото и вота

С темпото на хладни утрини, дъжд и вятър приближаваме лято 2021, на 21 юни. Подготовката за отпуски и почивките на децата върви паралелно с говоренето и действията за извънредния вот на 11 юли.  Новата Национална програма „Отново заедно“ беше приета от Министерския съвет. Тя ще бъде финансирана с 15 млн. лв. от държавния бюджет, предвидени за подкрепа на..

публикувано на 16.06.21 в 15:17